Skutt mens han delte ut program i kirken

Barack Obama fordømmer drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Den omstridte abortlegen George Tiller (67) ble søndag skutt og drept utenfor kirken Reformation Lutheran Church i Wichita hvor han jobbet som frivillig.

Tiller sto og delte ut programmer til søndagens gudstjeneste da skuddene falt, melder ABC News.

Drapsmannen stakk av fra åstedet i bil. Etter kort tid ble imidlertid en 51 år gammel mann pågrepet, mistenkt for å stå bak skytingen.

- Drapet er en tragedie. Det er spesielt hjerteskjærende at han ble skutt i sitt gudshus, et sted for fred, sier Tillers familie via sin advokat. Familien legger til at dødsfallet også er et tap for Wichita-by og kvinner over hele Amerika.

- George dedikerte livet sitt til å gi kvinner medisinsk hjelp med høy kvalitet til tross for hyppige trusler og vold, skriver de.

OmstridtTillers høyt profilerte klinikk var en av bare tre klinikker i USA som utfører aborter etter 21. uke av svangerskapet. På grunn av sitt arbeid har 67-åringen i årevis vært utsatt for angrep fra abortmotstandere.

I 1993 ble han skutt utenfor klinikken sin, men overlevde. I 1985 ble klinikken hans bombet. Senest tidligere denne måneden var klinikken utsatt for hærverk, ifølge ABC News.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer