Skutt mens han snakket med politiet

Den 22 år gamle mannen på Lindeberg i Oslo følte seg truet og ringte politiet. Mens han snakket med politiet i telefonen, ble han skutt av en eller flere personer utenfor blokka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen kikket ut av vinduet fra tredje etasje i boligblokka på Lindeberg i Groruddalen i Oslo for å se om politiet var på vei da han ble truffet av ett eller flere skudd.

22-åringen var ved bevissthet da politiet kom fram til åstedet. Politiet holdt ambulansen tilbake en liten stund av frykt for at gjerningsmannen skulle skyte flere ganger, men den eller de som sto bak hadde forlatt stedet.

- Langvarig konflikt

Mannen som ble skutt, er innlagt på Rikshospitalet og opereres i løpet av dagen. Han er ikke livstruende skadd, opplyser politioverbetjent Finn Abrahamsen i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet tror bakgrunnen for skyteepisoden kan være en langvarig konflikt mellom flere familier med bakgrunn fra Sri Lanka.

- Vi undersøker hva som er skjedd tidligere. Det var blant annet en knivstikking i 1999 som vi undersøker om kan ha noe med dette å gjøre, sier Abrahamsen.

Vurderer etterlysning

Politiet leter etter en navngitt person som de mener er den som skjøt mot 22-åringen.

- Hvis denne personen ikke melder seg i løpet av dagen, vil vi vurdere å etterlyse ham med navn og bilde. Vi frykter at han kan gjøre alvor av truslene som ble fremsatt mot 22-åringen, sier Abrahamsen.

Politiet utelukker ikke at flere enn denne ene personen kan være involvert.

Meldingen om skytingen kom til politiet sju minutter over midnatt.

(NTB)