Skutt og drept av hund

Amerikanske Joseph Smith døde av skuddskader etter en ulykke forrige uke. Mannens hund skal nemlig ha skutt ham i ryggen.

SKUTT AV FØLGESVENNEN: Hunden skal ha skutt mannen i ryggen ved et uhell i Kansas. Foto: GoFundMe
SKUTT AV FØLGESVENNEN: Hunden skal ha skutt mannen i ryggen ved et uhell i Kansas. Foto: GoFundMe Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var lørdag 21. januar at hendelsen fant sted i Sumner fylke, i delstaten Kansas, USA.

Det var amerikanske Joseph Smith fra Kansas City som ble skutt av hunden sin. Han ble 30 år gammel.

- Joe er absolutt det mest unike individet jeg har hatt gleden av å møte. Han var elsket av oss alle, skriver sjefen hans, Chris Brown, fra veldedighetssiden GoFundMe.

Siden har blitt opprettet for å hjelpe Smiths familie med å dekke begravelseskostnader.

- Skutt i bilen

Ifølge lensmannskontoret i Sumner skal han ha sittet i passasjersetet i sin pickup, idet hunden hans ved et uhell tråkket på hagla som lå i baksetet.

Hagla avfyrte et skudd, som gikk rett i ryggen på Smith.

- Vi mottok et nødanrop om ulykken, og responderende enheter var på stedet etter få minutter, opplyser Sumner lensmannskontor til Kansas lokalavis, KAKE.

Lennsmanskontoret sier at de startet hjerte-lunge-redning øyeblikkelig, men at Smiths liv ikke sto til å redde. Han døde på stedet av skuddskadene.

Offiserer fra Kansas Department of Wildlife and Parks var også på stedet, skriver den amerikanske nyhetskanalen 12 news.

Får kritikk

Etter at KAKE delte nyheten på sin Facebook-side, tok flere lesere til kommentarfeltet for å kritisere den nå avdøde mannen:

«Han burde jo forsikret seg om at sikringen var på», skriver en.

«Kanskje fortjent når våpenet er ladd?», skrev en annen.

Flere stilte også spørsmål ved våpenreglene i Kansas.

SKUTT OG DREPT: Grizz på ti måneder var trent som bombehund og beskyttet New Zealands grenser på flyplassen i Auckland. Der ble han skutt og drept. Video: CNN/ Avsec / Facebook Vis mer

Kritikken og de hatefulle kommentarene fikk en nær venn av den avdøde til å reagere. Ifølge KAKE har vennen selv svart følgende i kommentarfeltet:

«Til alle komikerne og våpeneksperter her: Denne mannen var en av mine beste venner. Kommentarene deres er fulle av hat. Jeg kjenner mannens familie svært godt, og ord kan ikke beskrive hvor vondt hjertene deres gjør nå. Skam dere!»

Fort gjort

Ifølge nyhetskanalen Newsweek er det fort gjort at rifler, hagler og håndvåpen går av ved et uhell dersom sikringen ikke er på. Det skal heller ikke så mye til for at det skjer, skriver nettstedet.

Videre opplyser de at folk i Kansas må gjennomføre et våpen-, sikkerhets- og opplæringskurs for å få våpenlisens.

Det er ikke første gang en mann blir skutt av hunden sin.

I 2019 mistet en hundeeier våpenlisensen sin etter at hunden hans ved et uhell skjøt ham med ei rifle.

I fjor ble også tyrkiske Ösgür Gevrekoglu skutt og drept av sin trofaste følgesvenn, etter den firbeinte tråkket på avtrekkeren.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer