Skutt og drept av politiet

Sefo avhører politimennene som skjøt og drepte en mann i 20-åra i Notodden i natt. Det er klart at mannen selv ikke løsnet skudd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet avfyrte to skudd klokka 00.20. De vil ikke opplyse hvor mange som traff mannen og hvor han ble truffet. Han ble fraktet til sykehuset i Notodden, hvor han døde av skuddskadene ikke lenge etterpå.

Politiets særskilte etterforskningsorgan (Sefo) er koblet inn i saken, og har i natt avhørt tjenestemennene som var med på den væpna aksjonen.

Farlig situasjon

Klokka 22 fikk politiet i Notodden tips om en mann som kunne komme til å skade noen i løpet av natta. Mannen er en kjenning av politiet, og en helhetsvurdering gjorde at politimesteren beordret tjenestemennene til å bevæpne seg.

- Meldingen tok vi svært alvorlig og flere tjenestemenn ble satt på saken. Det endte altså med at skudd ble løsnet og en mann døde av skuddskader, sier politiinspektør Arne Martin Prestrud til Varden. Fire-fem politimenn tok like før midnatt oppstilling ved en bostedsadresse på Svelgfoss utenfor Notodden. Like etter kom mannen som forventet til boligen, og klokka 00.20 falt skuddene.

- Vi ønsker ikke å opplyse hva som skjedde da skuddene falt. Sefo får gå ut med detaljene hvis de ønsker det, sier jourhavende Arne Martin Presterud ved Notodden politidistrikt.

Han vil heller ikke opplyse om avdøde var bevæpnet.

Ifølge Varden døde mannen i 20-åra på operasjonsbordet på Notodden sykehus. Han skal ikke selv ha løsnet skudd.

Pengekrangel?

Etter det TV2.no har fått vite fra andre kilder, kan dramaet ha startet som et oppgjør omkring en pengesak mellom avdøde og en annen mannsperson på Notodden.

Leder for SEFO-gruppa er sorenskriver i Sandefjord Audun Johansen. SEFO ankom Notodden i 4-tida, og de begynte umiddelbart avhør av de involverte polititjenestemennene.

ETTERFORSKER: Etterforskere fra Sefo på åstedet i Notodden.