USA

- Skutt og drept etter vannpistol-utfordring

En TikTok-utfordring fikk fatale følger. Folk raser over politiets respons.

DREPT: En tenåring ble skutt av en offiser under en TikTok-utfordring. Foto: Denis Charlet / AFP / NTB
DREPT: En tenåring ble skutt av en offiser under en TikTok-utfordring. Foto: Denis Charlet / AFP / NTB Vis mer
Publisert

En tenåring, som antas å ha deltatt i en viral TikTok-utfordring med en vannpistol, har blitt skutt og drept av en amerikansk fengselsoffiser som ikke var i tjeneste. Det melder blant andre Sky News og Washington Post.

Politiet i New York (NYPD) bekrefter overfor Sky News at den 45 år gamle fengselsoffiseren er arrestert og siktet for drap og besittelse av våpen, etter at 18-åringen døde torsdag.

18 år gamle Raymond Chaluisant ble funnet død i Bronx, en bydel i New York City. Han ble skutt i ansiktet.

En TikTok-utfordring med navn «Orbeez-utfordringen» oppfordrer brukere til å kjøpe små myke gel- eller vannballer (Orbeez), putte dem i en lekepistol og skyte dem mot uskyldige ofre.

- De hadde det bare gøy

Den avdødes storesøster, Jiraida Esquilin (29), sier til New York Daily News at broren hennes deltok i en vannpistolkamp med noen venner en varm sommernatt.

- De hadde det bare gøy. Det er en ny nerf-pistol som skyter vann. hele nabolaget hadde en vannpistolkamp. Det var over 30 varmegrader, sier hun.

Det er hittil ingen bevis for at den drepte avfyrte eller rettet leketøyspistolen mot fengselsoffiseren før vedkommende skjøt og drepte tenåringen, ifølge politiet til Washington Post.

SKYTER: Etter at faren ble arrestert som følge av trusler mot en McDonalds-ansatt, tar hans fire år gamle sønn pistolen i hendene og avfyrer et skudd mot politibetjentene. Video: Dagbladet TV / Midvale PD Vis mer

- Ulovlig

Kvelden etter den dødelige skytingen la NYPD ut en advarsel på Twitter om Orbeez-våpen, og forklarte at det faktisk er et luftgevær - noe som er ulovlig.

- Luftgevær er et lovbrudd i New York og er ulovlig å eie, skriver politiet.

Politiets Twitter-melding falt i dårlig smak hos mange og har fått internett til å koke. Flere skriver at det er hårreisende at politiet svarer med å skrive at tenåringens lekepistol er ulovlig rett etter at han har blitt drept av en offiser.

- En offiser som ikke var i tjeneste drepte en gutt med sitt eget personlige våpen, og politiet responderer med å forby vannpistoler under en hetebølge? skriver en Twitterbruker.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer