MALMÖ, SVERIGE 20120131.
Politisperringer ved stedet i Malmö der en person ble skutt tirsdag kveld. Personen ble fraktet til sykehus i ambulanse, men døde av skadene en stund senere.
Foto: Drago Prvulovic / Scanpix
MALMÖ, SVERIGE 20120131. Politisperringer ved stedet i Malmö der en person ble skutt tirsdag kveld. Personen ble fraktet til sykehus i ambulanse, men døde av skadene en stund senere. Foto: Drago Prvulovic / ScanpixVis mer

Skutt og drept i bil

Nytt offer for drapsbølgen i Malmö, to dager etter at en annen mann ble skutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Malmö jakter i kveld på ukjente gjerningsmenn etter nok et drap i Nordens mest lovløse by.

Like før klokka sju i kveld fikk alarmsentralen melding om mulig skyting i Fosievägen.

- Vi sendte en patrulje for å undersøke, og de oppdaget en skuddskadet mann i en bil, opplyser pressetalsmann Calle Persson i skånepolitiet til Expressen.

Ingen mistenkte Mannen ble fraktet til sykehus, men døde kort tid etter på akuttmottaket. Det er ikke kjent hvem mannen er, og det har trolig ikke vært øyenvitner til angrepet.

- Vi har ingen mistenkte for øyeblikket, sier Persson.

En beboer i området forteller avisa Sydsvenskan om flere skudd.

- Jeg hørte tre smell, og nå er det fullt av politi med automatvåpen her. Jeg så de bar ut en person til en ambulanse og ga ham hjerte- og lungeredning, sier mannen.

Det er bare fire uker siden en 48-åring ble skutt til døde i Kantatgatan i Malmö, og mannen som ble tatt av dage i kveld er det åttende offeret som blir skutt og drept i byen siden mai i fjor. Til sammenligning var det i hele 2011 ett drap i Oslo som ble begått med skytevåpen.

I tillegg kommer en lang rekke skyteepisoder i Malmö som raskt kunne hatt dødelig utfall.

Så seint som natt til søndag ble en 38-åring skutt i brystet mens han satt i bilen sin i Rosengård, og natta i forveien ble to menn i 20-årsalderen skutt på åpen gate midt i byen.

Åstedet i kveld ligger i samme gate og like ved et garasjeanlegg der en 40-åring ble skutt i mars i fjor.

Mye uoppklart De fleste sakene i draps- og skytebølgen er uoppklarte. Debatten rundt den blodige utviklingen i Malmös underverden skjøt fart på nyttårsaften, da drapet på 15 år gamle Ardiwan Diaa Samir rystet Sverige. Gutten ble skutt i hodet og flere ganger i brystet i ly av fyrverkerismellene.

Mange av hendelsene tilskrives gjengkriminalitet, men det er trolig få av skytesakene som har direkte kobling til hverandre, og eksperter peker på generelt økt voldsbruk blant de mange kriminelle i byen.

- Den onde spiralen har ført til en økt akspept for vold. Det er mye våpen i omløp, og de siste mordene er symptomer på en langvarig sykdom, sa krimjournalist i avisa Sydsvenskan, Joakim Palmkvist, til Dagbladet for to dager siden.