Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapet i Askim

Skutt og drept mens han grillet

Christian Halvorsen (43) ble drept i hagen sin mens han laget mat til familien.

AVSPERRET: Åtte dager etter drapet på Christian Halvorsen (43) er politisperringene fremdeles oppe rundt hagen der han ble drept. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet.
AVSPERRET: Åtte dager etter drapet på Christian Halvorsen (43) er politisperringene fremdeles oppe rundt hagen der han ble drept. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet. Vis mer

ASKIM (Dagbladet): Søndag 12. juli ble 43 år gamle Christian Halvorsen skutt og drept mens han sto i hagen sin og grillet søndagsmiddagen til familien sin. Det bekrefter bistandsadvokat John Christian Elden overfor Dagbladet.

Samboeren hadde vært på besøk hos en slektning da hun kom hjem og fant kjæresten sin i en busk med skuddsår.

SPERRET AV: Politiets sperringer strekker seg rundt hele eiendommen. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet.
SPERRET AV: Politiets sperringer strekker seg rundt hele eiendommen. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet. Vis mer

Mandag like før klokka 16.30 ble det klart at de to mennene som er siktet for drapet, som er i henholdsvis 30-åra og 40-åra, fengsles i fire uker.

Politiadvokat Yvonne Schilling sier til VG at de to fengsles i fire uker med brev og besøksforbud, samt to uker i full isolasjon.

Ifølge bistandsadvokat Elden forsøkte samboeren livreddende tiltak helt fram til ambulansen kom fram, men livet til Christian Halvorsen sto ikke til å redde.

Dagbladet kjenner til at det tidligere skal ha vært trusler rettet mot mannen.

Teknikere

Politiet vil ikke gå ut med hva som er motivet, men forteller til Dagbladet at de jobber med flere hypoteser.

- Politiet etterforsker bredt og det gjenstår etterforskingskritt, sier politiadvokat Yvonne Schilling til Dagbladet.

Da Dagbladet var ved åstedet for drapet i Askim i dag, var krimteknikerne tilbake ved huset som ligger privat til på en gård og med få naboer.

Årsaken til at krimteknikerne jobbet videre mer enn ei uke etter drapet er at flere hendelser har krevd teknikernes oppmerksomhet i Øst politidistrikt.

Ønsker varetekt

Politiadvokat Yvonne Schilling opplyste tidligere til Dagbladet at det var mistankegrunnlag nok for fengsling for de to siktede.

- Det betyr at man nå spisser etterforskningen, sier Schilling.

ÅSTED: Samtidig som to personer ble fremstilt for varetekt, siktet for drapet på Christian Halvorsen, gjenopptok krimteknikerne ved Øst politidistrikt undersøkelsene ved Åstedet i Askim. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet.
ÅSTED: Samtidig som to personer ble fremstilt for varetekt, siktet for drapet på Christian Halvorsen, gjenopptok krimteknikerne ved Øst politidistrikt undersøkelsene ved Åstedet i Askim. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet. Vis mer

Det er lite politiet nå vil gå ut med og viser til bevisforspillelsesfare.

Politiet venter fremdeles på obduksjonsrapporten.

Ingen av de siktede erkjenner straffskyld og ba om å bli løslatt. De to siktede i saken er begge tidligere straffedømt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!