Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skutt og drept ved Josefs grav

Palestinske politimenn åpnet ild mot israelske ultraortodokse på Vestbredden.

DREPT: En israeler ble drept og minst to skadd da palestinske politimenn åpnet ild. Israelerne var i en gruppe som skal ha forsøkt å ta seg inn i området uten tillatelse, opplyser den israelske hæren. Foto: REUTERS/Darren Whiteside/Scanpix
DREPT: En israeler ble drept og minst to skadd da palestinske politimenn åpnet ild. Israelerne var i en gruppe som skal ha forsøkt å ta seg inn i området uten tillatelse, opplyser den israelske hæren. Foto: REUTERS/Darren Whiteside/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En gruppe jøder ble angrepet ved en helligdom kjent som Josefs grav i nærheten av byen Nablus, opplyser den israelske redningstjenesten Zaka.

En av israelerne døde av skuddskadene. Han er i formiddag identifisert som Ben-Joseph Livnat, nevøen til den israelske kultur- og vitenskapsministeren Limor Livnat, melder avisen Haaretz.

Tre andre ble skadd da de palestinske politimennene åpnet ill mot kjøretøyene de satt i da de var i ferd med å forlate Josefs grav ved Nablus på Vestbredden.

De var i en større gruppe bestående av i alt tre kjøretøy. Palestinske selvstyremyndigheter på Vestbredden sier politimannen som skjøt åpnet ild fordi han oppfattet gruppen som mistenkelig.

- Hovedproblemet er at de tok seg inn i byen uten å ha koordinert med oss, sier den palestinske guvernøren i Nablus, Jibril al-Bakri, til Haaretz.

Gruppen med ultraortodokse israelske jøder var på pilgrimsferd til Josefs grav. Ben-Joseph Livnat er en av omlag 1300 bosettere ved Elon Moreh-bosetningen - en av de eldste jødiske bosetningene på Vestbredden.

- Jeg kan bekrefte at det ble avfyrt skudd mot en gruppe israelere som tok seg inn på Vestbredden uten tillatelse, sier en talsperson for den israelske hæren.

SORG: Venner av den drepte reagerer med sork og sinne. Gruppen skal ha vært på pilgrimsferd til Josefs grav i Nablus.  Foto: AFP PHOTO/OMER MESSINGER/Scanpix
SORG: Venner av den drepte reagerer med sork og sinne. Gruppen skal ha vært på pilgrimsferd til Josefs grav i Nablus. Foto: AFP PHOTO/OMER MESSINGER/Scanpix Vis mer

Hæren viser til informasjon fra palestinske tjenestemenn og sier det var palestinske politimenn som åpnet ild.

Israelske bosettere kaller dem som skjøt, terrorister.

- De som åpnet ild, var terrorister i palestinske politimenns uniformer, sier talsperson Yosi Dagan for israelske bosettere nord på Vestbredden overfor israelsk radio.

Ultraortodokse jøder har en rekke ganger brutt et militært forbud mot å ta seg inn til helligdommen, som ligger i et palestinskkontrollert område. Jødiske besøk ved Josefs grav skjer i organiserte følger med militær godkjenning, skriver NTB.

Israelske soldater har ved minst én anledning åpnet ild mot folk som har prøvd å ta seg inn til helligdommen, ifølge AFP.

Ifølge palestinske øyenvitner sperret hæren av området søndag.

TANTE: Den drepte israeleren er nevø til kulturminister Limor Livnat, her avbildet under en filmpremiere i 2009. Foto:  AFP/Damien Meyer/Scanpix
TANTE: Den drepte israeleren er nevø til kulturminister Limor Livnat, her avbildet under en filmpremiere i 2009. Foto: AFP/Damien Meyer/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media