Skutt på soverommet

BERGEN (Dagbladet): Klokka hadde såvidt passert 06.00 da døra til soverommet gikk opp og en mann løsnet skudd mot den 23 år gamle kosovoalbaneren som sov der. Han skal ha blitt skutt i mageregionen og i et bein.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Informasjonsleder Trygve Hillestad i Bergen politidistrikt sier at det også skal ha blitt brukt kniv under den dramatiske episoden i senteret for asylsøkere på Vestlandsheimen i Bergen.

Tre mistenkte

Tre personer er mistenkt for deltakelse i det som kan være et internt oppgjør i det kosovoalbanske miljøet i Bergen. Alle tre skal ha kommet seg vekk i en rød Opel Corsa, 1998-modell. Ingen av de tre mistenkte har bodd på senteret, men etter det Dagbladet forstår skal i allefall en av dem tidligere ha besøkt 23-åringen som ble offer i dag tidlig.

Politiet ble først varslet om skyteepisoden klokka 06.45. Informasjonsleder Trygve Hillestad sier at de mistenkte derfor fikk et betydelig forsprang.

Sein varsling

- Vi vet ennå ikke hvorfor vi ble varslet så seint, men det er blant de forhold vi undersøker nærmere, sier Hillestad.

Det var ikke vakthold ved boligen.

Politiet hadde store styrker med bevæpnede mannskaper rundt boligkomplekset i bydelen Åsane og i området rundt. I tillegg var det satt opp sperringer på alle tenkelige rømningsveier bort fra Bergen.

Driftsoperatør Asbjørn Hellesøy ved Vestlandsheimen sier at beboerne er oppskaket og at mange av dem gjenopplever traumatiske hendelser som de rømte fra.

- Beboerne vil bli tilbudt samtaler med et kriseteam, sier Hellesøy.

Det bor i alt 248 asylsøkere på Vestlandsheimen. Av disse er det nærmere 90 barn.

23-åringen blir nå operert på Haukeland sykehus. Tilstanden er alvorlig, men stabil.