Skutt på svømmeflukt til Nord-Korea

Politisjefdatter rømte fra nord til sør.

 GRENSEELV:  Sørkoreanske soldater skjøt og drepte en mann i dag som forsøkte å svømme over grenseelva Imjan fra sør til nord. Her soldater fra Sør-Korea under et tidligere tokt på elva for å redde personer i en bil, som hadde kjørt ut i elva. Arkivfoto: AP/NTB Scanpix.
GRENSEELV: Sørkoreanske soldater skjøt og drepte en mann i dag som forsøkte å svømme over grenseelva Imjan fra sør til nord. Her soldater fra Sør-Korea under et tidligere tokt på elva for å redde personer i en bil, som hadde kjørt ut i elva. Arkivfoto: AP/NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sørkoreanske soldater har skutt og drept en mann som på ulovlig vis forsøkte å ta seg over grensen til Nord-Korea.

En talsmann for forsvarsdepartementet i Seoul sier mannen trolig ville hoppe av.

Men verken mannens identitet eller motivet for at han forsøkte å svømme over en grenseelv mellom de to koreanske statene mandag er brakt på det rene.

Forsøk på avhopping til Nord-Korea skjer svært sjelden.

- Han rettet seg ikke etter gjentatte advarsler fra sørkoreanske soldater som ropte at han skulle stoppe, men hoppet ut i elva Imjin. Soldatene åpnet ild, og liket av mannen er hentet opp fra elva, sier den ikke navngitte talsmannen for Sør-Koreas forsvarsdepartement, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Imjinelva utgjør 62 kilometer av Sør-Koreas vestlige grense mot Nord-Korea.

Episoden der mannen ble skutt utspant seg rundt 40 kilometer nord for den sørkoreanske hovedstaden Seoul.

Datter til politisjef kom over Det kom ikke noen umiddelbar reaksjon på episoden fra Nord-Korea.

Tidligere mandag ble det meldt at datteren til en ledende tjenestemann i Nord-Koreas sikkerhetstjenester har hoppet av til sør.

Den 19 år gamle avhopperen skal være datter av mannen som har ansvaret for politiets arbeid i den nordkoreanske hovedstaden Pyongyang.

(NTB).