Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skutt på t-banen

Like før t-banen kom til Kalbakken stasjon, hørte 19-åringen et smell og kjente et anslag i låret. Han var blitt skutt av mannen som satt foran ham. 19-åringen hinket ut av vogna, og hørte mannen si «unnskyld». Gjerningsmannen fortsatte så videre med T-banen mot Oslo sentrum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Slik forklarte det intetanende skuddofferet seg for politiet i går kveld. Straks meldingen ble mottatt hos politiet, rykket flere patruljer ut til Kalbakken og de nærliggende T-banestasjoner. Kort tid etter fikk de beskjed om å bevæpne seg.

I jakten på gjerningsmannen ble et tog stanset og gjennomsøkt. Flere personer som svarte til gjerningsmannens signalement, ble holdt tilbake. De ble etter hvert sjekket ut av saken.

Skulle til byen

Skuddramaet fant sted like før klokka 19.00. Ifølge 19-åringen skulle ta T-banen til byen og handle klær. Han gikk opp på perrongen på Ammerud stasjon, og gikk om bord i en vogn. Rett overfor ham satt en mann han aldri hadde sett før.

Mennene skal ikke ha vekslet noen ord, ifølge 19-åringen.

Plutselig smalt det, og 19-åringen merket et anslag i låret. Gjerningsmannen reiste seg og utbrøt «unnskyld», hvorpå han gikk bakover i vogna. Da tok 19-åringen seg ut av vogna, og haltet til Narvesen-kiosken under T-banestasjonen. En ansatt varslet politiet, og den første patruljen dukket raskt opp på stedet. Samtidig ble andre patruljer dirigert til Veitvet og Rødtvet, de to stasjonene sør for Kalbakken.

Stanset tog

Operasjonsleder ved Oslo politikammer ba Sporveien om å stanse trafikken slik at politiet kunne gjennomsøke tog på vei mot Oslo sentrum. Politiet mistenkte at gjerningsmannen fortsatt var om bord i toget.

Flere tog ble gjennomsøkt, uten resultat.

Like lite hell hadde politiet i jakten på våpenet som skulle ha vært brukt. Hundepatruljer søkte i terrenget og på stasjonsområdene, men også dette uten resultat. Imens var 19-åringen blitt fraktet til Aker sykehus, der legene i går kveld kunne konstatere at 19-åringen var blitt skadd i låret av et eller annet skytevåpen.

Politiet var i går kveld fortsatt usikre på hva slags våpen som ble benyttet, men mye taler for at 19-åringen var blitt skutt på med en gasspistol.

Slike pistoler kan kjøpes i utlandet til bruk i selvforsvarstilfeller, men er ulovlig i Norge.

19-åringen trodde at gjerningsmannen aldri mente å skyte ham.

Politiet etterlyser nå vitner i forbindelse med skuddramaet på Kalbakken T-banestasjon ved 19-tida i går kveld.