Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skutt under MC-oppgjør

KRISTIANSAND (Dagbladet): Den 28 år gamle lederen av MC-klubben Chopper Club Norway ligger på sykehus med skuddskader i det ene beinet. Natt til i går ble han skutt med hagle av en mann med tilknytning til nabo-MC-klubben Genocide. En 36 år gammel kristiansander er siktet for skytingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skuddene, sannsynligvis to hagleskudd, ble avfyrt i Chopper-klubbhusets inngangsparti ved 03-tida i går morges.

Det skadde Chopper-medlemmet ble raskt tatt under behandling ved Vest-Agder sentralsykehus. Han fikk samtidig sydd fire sting i hodet. Denne skaden fikk han i et slagsmål i Kristiansand sentrum en drøy halv time før skytingen, da tilhengere av de to klubbene barket sammen utenfor en bar.
Politiet avviser ikke at skytedramaet kan være innledningen på en MC-krig i Kristiansand, men heller mest til at det hele er et personlig oppgjør.

- Vi utelukker ikke ulming mellom klubbene, men kjenner ikke til tidligere episoder, sier fungerende sjef for personavsnittet ved Kristiansand politidistrikt, politiinspektør Ragnar Ringvoll.

Slagsmål

Genocide-lokalene ligger i kjelleren på et stort industribygg i Rigetjønn rett vest for Kristiansand.

Noen hundre meter lenger vest, på toppen av en knaus, holder Chopper Club Norway til i en eldre enebolig. For å komme fram til inngangsdøra må en gå gjennom et stort lagertelt. Inne i teltet står en personbil. Bakruta er knust og glasset ligger på hattehylla. Inngangsdøra har tydelige skuddmerker, og flunkende ny sikkerhetslås.

Ifølge politiavdelingssjef Ragnar Ringvoll fikk politiet melding om bråk ved Palma bar i Vestre Strandgate klokka 02.26.

- Flere medlemmer av Chopper og Genocide sloss utenfor Palma bar. Polititjenestemennene karakteriserte det som møtte dem som kaos, sier Ringvold.
Ti minutter seinere var det ro på stedet.

Mann pågrepet

Alt tyder på at Chopper-gjengen reiste rett til klubbhuset. Genocide, som skulle samme vei til sitt klubblokale, gjorde åpenbart en liten ekstrasving.

Klokka 03.00 fikk politiet melding om skyting ved Chopper Club Norways klubbhus ved Rigetjønn industriområde.

- Det ble avfyrt minst ett skudd med hagle. Mannen som ble truffet sto bak døra der skuddet traff, sier Ringvoll.

Politiet konsentrerte etterforskningen om bestemte spor, og pågrep en 36 år gammel mann fra Kristiansand i går formiddag.
36-åringen er siktet for legemsbeskadigelse. Strafferammen er tre års fengsel, men om den skadde blir satt ut av spill i mer enn to uker eller får varige skader, er strafferammen seks år.

Kristiansanderen blir framstilt for varetektsfengsling mandag.

<B>FESTNING:</B> På toppen av en knaus ved Rigetjønn industriområde ligger Chopper Club Norways klubbhus. Inngangen til selve huset skjer gjennom lagerteltet foran.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!