Skutt under politiaksjon

Politiet stormet i kveld førskolen der en 39 år gammel mann har holdt 25 barn og deres tre lærere som gisler siden i går. Gisseltageren betegnes som hardt skadd, trolig døende, etter å ha fått to skudd i hodet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble tidligere meldt at gisseltakeren ble skutt og drept, men kaptein Rene Lindenlaub i Luxembourg-politiet sier til CNN at mannen er alvorlig såret, men i live.

En skarpskytter fra politiet skjøt gisseltakeren da han frivillig fulgte politiet ut av bygningen sammen med to gisler, en voksen og et barn, opplyser Lindenlaub. Gisseltakeren hadde gått med på å forlate bygningen fordi han ønsket å snakke med pressen utenfor, ifølge polititalsmannen.

- Han ble skutt på stedet, med to skudd i hodet. Målet var å nøytralisere ham, fortalte Luxembourgs innenriksminister Michel Wolter til pressen utenfor rådhuset i kveld.

Politiet sa torsdag ettermiddag at forhandlingene med den 39 år gamle mannen av tunisisk opprinnelse var vanskelige, men understreket at dramaet skulle løses uten bruk av vold.

Til krisesenter

Barna ble i kveld bragt til krisesenteret i nærheten hvor foreldrene venter.

Alle gislene skal ha kommet velberget fra den væpnede aksjonen, og er nå gjenforent med sine foreldre. Det er NRK Alltid nyheter som melder dette.

Ifølge CNN løsnet politiet skudd mot gisseltageren klokka 19.20 i kveld. Førskolen ligger i byen Wasserbillig 20 kilometer nordøst for Luxembourg by, på grensen til Tyskland.

Et fly har i dag stått klart på en flyplass i Luxembourg til benyttelse for gisseltageren, etter at han tidligere krevde et fly som kunne frakte ham til Libya i bytte mot å frigi gislene.

Tidligere i dag kunne gisseltakeren ses gjennom vinduet i førskolen med en håndgranat og et våpen.

Ville møte media

Gisseltakerens egne barn skal ha gått på førskolen for flere år siden. Han skal ha mistet foreldreretten til dem, angivelig fordi de ble mishandlet. Mannen mener at førskolen har skylden for at at han ble fratatt foreldreretten. Ifølge politiet kan det ikke utelukkes at motivet for gisseltakingen har å gjøre med striden om barna.

Mannen skal ha forlangt å snakke med media på en pressekonferanse.

Politiet meldte tidligere i dag at gisseltageren viste tegn på økende irritabilitet etter en natt uten søvn.

En førskolelærer greide å rømme fra bygningen tidligere i dag. Hun sa til politiet at mannen var bevæpnet med pistol, håndgranat og kniv.

STORMET: Her stormer politimenn kledd i sivil førskolebygningen i kveld.
SAMMEN IGJEN: Gisseltageren rakk å slippe fire barn løs i løpet av dagen, før han i kveld ble skutt av politiet.