Trodde det var et ekte menneske:

Skvatt av dette synet

Morten og kjæresten skvatt da de så det som framsto som en person i skogen.

VIRKET EKTE: Dette var synet som først møtte Morten Sletten og kjæresten Renate Bjerknes i skogen ved Gardermoen søndag. Foto: Privat
VIRKET EKTE: Dette var synet som først møtte Morten Sletten og kjæresten Renate Bjerknes i skogen ved Gardermoen søndag. Foto: Privat Vis mer
Publisert

- Vi ble stående og titte i tre til fire minutter. Jeg var sikker på at det var et menneske som hang der.

Det sier Morten Sletten til Dagbladet, etter at han søndag ettermiddag var ute på tur i skogen ved Gardermoen sammen med kjæresten Renate Bjerknes og hunden sin.

- Jeg tok kontakt med en kompis som jobber i politiet. Han sa at vi måtte gå bort og sjekke. Først da skjønte vi at det var snakk om en dukke.

Det var Romerikes Blad som først omtalte saken.

KAN SKREMME: Først da Morten Sletten kom tettere på, innså han at det var en dukke som de hadde sett i skogen. Foto: Privat
KAN SKREMME: Først da Morten Sletten kom tettere på, innså han at det var en dukke som de hadde sett i skogen. Foto: Privat Vis mer

- Kreativt

Etter å ha skjønt at det var snakk om en dukke, tok Sletten igjen kontakt med kompisen i politiet. Kort tid etterpå ankom en patrulje fra politiet stedet, og fikk oppklart at dukken var blitt satt ut i skogen i forbindelse med aktiviteten Geocaching, der man bruker GPS til å finne fram til ulike poster i miljøet.

- Det var politiet som fant posten og forklarte dette for oss. Nå som vi vet at dette var årsaken, ser jeg på det som et kreativt og humoristisk innslag, men skogen er kanskje ikke den aller beste plasseringen. Mange kan skvette ved første øyekast, sier Sletten som innrømmer at han selv hadde hjertet høyt oppe i halsen.

FUNNET: Denne boksen ble funnet på innsiden av dukkas klær. Foto: Privat
FUNNET: Denne boksen ble funnet på innsiden av dukkas klær. Foto: Privat Vis mer

Blir stående

Til Romerikes Blad sier Jørgen Hoff i Øst politidistrikt at de ikke kommer til å fjerne dukken, til tross for Slettens ubehagelige opplevelse.

- Grunneieren syntes det var artig og vi har derfor valgt å la den stå, sier Hoff til avisa.

Politimannen synes også at dukken var et morsomt påfunn, men:

- Jeg tenker at det er å dra den litt langt. Hvis man er ute og går tur og ser dukken, så skjønner jeg at folk kan bli skremt, men jeg må innrømme at jeg ser humoren i det også.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer