- Skviset av Ap-kvinnene

AUF-leder Gry Larsen mener Ap's kvinnebevegelse har behandlet Anniken Huitfeldt så dårlig at hun tviler på om partiet bør beholde kvinnebevegelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Larsen er sint fordi hun mener kvinnebevegelsen skviset Anniken Huitfeldt ut av nestlederkampen da de innså at Karita Bekkemellem Orheim ikke kom til å bli valgt. Det gjorde de ved å stemme på bare én nestleder, som etter alle solemerker blir Hill-Marta Solberg. Dermed ble det ikke plass til Anniken Huitfeldt, som var valgkomiteens kandidat til det andre nestledervervet.

Dårlig behandlet

- Anniken har blitt veldig dårlig behandlet av deler av kvinnebevegelsen. Det er rart at de som har kjempet for to kvinner i ledelsen i seks måneder, plutselig snur og støtter bare én. Nå er det på tide å diskutere om kvinnebevegelsen i Ap har noen berettigelse etter at de skviset ei ung jente fra å få en sentral posisjon i partiet, sier Gry Larsen til Dagbladet.

Kritikken rammer indirekte leder Karita Bekkemellem Orheim beinhardt, som også gikk inn for én nestleder under den dramatiske avstemningen natt til lørdag.

- Jeg vil ikke si noe om Karita spesielt. Men hun er jo kvinnebevegelsens leder, sier Larsen.

Angrer

Anniken Huitfeldt er mer forsiktig i sin kritikk av Ap-kvinnene, men legger ikke skjul på at også hun synes det er litt rart at Ap-kvinnene opptrådte som de gjorde under avstemningen.

- De gjorde et valg, og det er vanskelig for meg å kommentere. Men kvinnebevegelsen bør nok legge om arbeidsmåten sin, slik at det blir en bevegelse for alle, sier Huitfeldt til Dagbladet.

Hun vil ikke utdype uttalelsen ytterligere, men innrømmer at det har vært ei merkelig landsmøtehelg for henne.

- Når du ser hva resultatet ble, skulle jeg gjerne ha vært denne opplevelsen foruten. Jeg hadde i utgangspunktet ikke noe ønske om å bli nestleder, men ble overtalt til å stille, sier Huitfeldt.

Debatt

Gry Larsen vil ha en debatt om kvinnebevegelsen så snart landsmøtet er over.

- Etter landsmøtet må vi sette oss ned og vurdere hvordan kvinnebevegelsen bør jobbe framover. Skal vi beholde den, må vi se på hvordan den kan bli mer inkluderende og åpen. Ikke minst må vi se på hvordan unge kvinner kan bli tatt bedre vare på, sier Gry Larsen.