Sky News: Myanmar og Bangladesh har undertegnet avtale om retur av rohingyaer

Myanmar og Bangladesh har undertegnet en avtale for å returnere rohingya-flyktninger, opplyser en myanmarsk tjenestemann til Sky News.

KRISE: Hundretusenvis av rohingyaer har flyktet fra Myanmar etter forfølgelser i landet. Foto: REUTERS/Navesh Chitrakar/NTB Scanpix
KRISE: Hundretusenvis av rohingyaer har flyktet fra Myanmar etter forfølgelser i landet. Foto: REUTERS/Navesh Chitrakar/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Myanmar og Bangladesh har undertegnet en avtale for å returnere rohingya-flyktninger, opplyser en myanmarsk tjenestemann til Sky News.

Avtalen gjør det mulig for hundretusener av rohingya-flyktninger å dra tilbake til Myanmar, melder Sky News.

Detaljene i avtalen er så langt ikke kjent.

Myndighetene i Myanmar opplyste tidligere til Reuters at de snart regner med å underskrive en avtale om muligheten for retur for de hundretusenvis av rohingyaene som har flyktet til nabolandet Bangladesh.

I forkant av kunngjøringen av avtalen satt Myanmars leder Aung San Suu Kyi i møte med nabolandets utenriksminister Abul Hassan Mahmood i Naypidaw. Møtet fant sted få dager før pave Frans besøker Myanmar og Bangladesh.

Siden august har over 620 000 rohingyaer flyktet fra Myanmar, i hovedsak fra delstaten Rakhine, til Bangladesh. Krisen brøt ut 25. august da rohingya-opprørere gikk til angrep på politi i Rakhine. Myanmar satte inn hæren. Flyktninger har fortalt om marerittaktige scener der soldater og buddhist-gjenger har drept muslimer og satt fyr på hele landsbyer.

FN og USA anklager Myanmar for etnisk rensing, og FN anklager regjeringshæren for å ha stått bak utenomrettslige henrettelser og massevoldtekter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer