KRISE: Hundretusenvis av rohingyaer har flyktet fra Myanmar etter forfølgelser i landet. Foto: REUTERS/Navesh Chitrakar/NTB Scanpix
KRISE: Hundretusenvis av rohingyaer har flyktet fra Myanmar etter forfølgelser i landet. Foto: REUTERS/Navesh Chitrakar/NTB ScanpixVis mer

Sky News: Myanmar og Bangladesh har undertegnet avtale om retur av rohingyaer

Myanmar og Bangladesh har undertegnet en avtale for å returnere rohingya-flyktninger, opplyser en myanmarsk tjenestemann til Sky News.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Myanmar og Bangladesh har undertegnet en avtale for å returnere rohingya-flyktninger, opplyser en myanmarsk tjenestemann til Sky News.

Avtalen gjør det mulig for hundretusener av rohingya-flyktninger å dra tilbake til Myanmar, melder Sky News.

Detaljene i avtalen er så langt ikke kjent.

Myndighetene i Myanmar opplyste tidligere til Reuters at de snart regner med å underskrive en avtale om muligheten for retur for de hundretusenvis av rohingyaene som har flyktet til nabolandet Bangladesh.

I forkant av kunngjøringen av avtalen satt Myanmars leder Aung San Suu Kyi i møte med nabolandets utenriksminister Abul Hassan Mahmood i Naypidaw. Møtet fant sted få dager før pave Frans besøker Myanmar og Bangladesh.

Siden august har over 620 000 rohingyaer flyktet fra Myanmar, i hovedsak fra delstaten Rakhine, til Bangladesh. Krisen brøt ut 25. august da rohingya-opprørere gikk til angrep på politi i Rakhine. Myanmar satte inn hæren. Flyktninger har fortalt om marerittaktige scener der soldater og buddhist-gjenger har drept muslimer og satt fyr på hele landsbyer.

FN og USA anklager Myanmar for etnisk rensing, og FN anklager regjeringshæren for å ha stått bak utenomrettslige henrettelser og massevoldtekter.

(NTB)