«Skyggen» sirkles inn

Den ranssiktede 38-åringen omtalt som «Skyggen» gjemmer seg for politiet på ukjent sted. Politiet mener likevel de er i ferd med å sirkle inn én av hovedmennene bak ranet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet har de siste ukene forsøkt å komme i kontakt med 38-åringen, men ingen vet hvor han er. Dagbladet skrev allerede i går at 38-åringen var hemmelig siktet for befatning med ranet. I går ettermiddag valgte politiet å bekrefte at en ny person er siktet.

Kilder i det beinharde ransmiljøet hevder overfor Dagbladet at «Skyggen», som er beskrevet som en forkledningsmester, gjemmer seg på ukjent sted.

Leide leilighet

Politiet mener at 38-åringen, som er knyttet til flere ran, er koblet til Stavanger rundt ranstidspunktet. Han skal ha leid en leilighet i byen fra 21. desember til 3. april.

Politiet vil foreløpig ikke etterlyse siktede med navn og bilde. Årsaken er at de vil ha en fotokonfrontasjon med flere vitner. Dermed unngår politiet at vitnene kjenner ansiktet til mannen gjennom media.

- Det er en person i 30-åra som nå er siktet for grovt ran eller medvirkning til dette. Vi vil ikke gi spesifikk informasjon om denne personen. Dette er et miljø som snakker veldig lite, og det er viktig for oss å holde en del kort tett til brystet, sier politiinspektør Pål Jæger-Pedersen ved Rogaland politidistrikt.

Ingen tekniske spor

Advokat Morten Furuholmen har representert 38-åringen tidligere. Advokaten ønsker ikke å kommentere detaljer om hvor «Skyggen» kan befinne seg. Ifølge Dagbladets opplysninger ble 38-åringen siktet i forrige uke.

Totalt er sju personer siktet i saken. Politiinspektør Jæger-Pedersen utelukker ikke at det kan komme flere siktelser den nærmeste tida. Fire personer med tilknytning til ransmiljøet på Østlandet ble etterlyst internt i politiet samme dag som dødsranet. Politiet mener at den nå siktede 38-åringen kan ha hatt en sentral rolle i dødsranet.

Dagbladet får bekreftet at etterforskerne så langt ikke har fått tekniske spor fra åstedet som knytter noen av de etterlyste til dødsranet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer