«Skyggen» tatt med 100 000 i sekken

Og nøkler til stjålne luksusbiler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjell Alrich Schumann ble pågrepet på åpen gate den 11. mai i Oslo etter at politiet samme dag hadde gått ut og etterlyst ham og tre andre siktede i forbindelse med ranet mot Norsk Kontantservice i Stavanger.

Da han ble tatt hadde han en ryggsekk med nær 100 000 kroner og flere mobiltelefoner og bilnøkler, melder Stavanger Aftenblad.

En av nøklene passer til en stjålet Mercedes som Schumann skal ha disponert mens han oppholdt seg i Stavanger før ranet. Luksusbilen skal ifølge avisa koste over 700.000 kroner, og ble stjålet på Kongsvinger og funnet igjen på Gardermoen.

38-åringen skal ikke ha vært samarbeidsvillig i avhørene. Politiet har gjennomsøkt gården hans på Finnskog i Åsnes kommune, og funnet flere våpen og militært utstyr nedgravd.

Schumann går under kallenavnet «Skyggen», og skal være flink til å forkle seg. Vitner har pekt ham ut til å være mannen de så på Domkirkeplassen i Stavanger en time før og en halvtime etter dødsranet, melder Stavanger Aftenblad.

De tre andre som ble etterlyst samtidig med Schumann er fremdeles på frifot.

  • David Aleksander Toska, født 18. september 1975: Skal være svært intelligent og omtales som mesterhjernen. Politiet regner med at det var han som ledet kommandoaksjonen under dødsranet. Også siktet for ranet mot Postens brevsenter i Oslo, og tyveriet av 20 millioner kroner fra bankbokser til Gjensidige Nor på Bryn.
  • Jusuf Hani, født 20. oktober 1980: Svensk-albaner som ble tatt i fartskontroll i Stavanger kvelden før ranet.
  • Ridvan Halimi, født 11. mai 1979: Eks-jugoslav og også siktet for ranet mot Postens brevsenter i Oslo.
<B>TATT: Kjell Alrich Schumann (38).