Skyhøy risiko - Holberg anbefaler å kjøpe

Risikoen er mangfoldig og skyhøy, men Holberg mener rabatten er så stor at de anbefaler å kjøpe aksjer i Afrika.

ANBEFALER AFRIKA:  Holberg-forvalter Harald Jeremiassen ser kjøpsmuligheter i Afrika. Foto: Holberg
ANBEFALER AFRIKA: Holberg-forvalter Harald Jeremiassen ser kjøpsmuligheter i Afrika. Foto: HolbergVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Høy risiko skremmer investorer fra afrikanske børser. De har solgt seg kraftig ned siden nyttår, mens Holbergfondene anbefaler å kjøpe nå, skriver Finansavisen i dag.

— Afrika er et unikt kontinent som kan vise til gode vekstutsikter, solid ressurstilgang og attraktivt verdsettingsnivå, sier medforvalter Harald Jeremiassen i Holbergs vekstmarkedsfond Holberg Rurik og ansvarlig porteføljeforvalter for Holberg Global til Finansavisen.

Han fokuserer mer på mulighetene og mener rabatten på de afrikanske aksjene nå er større og mer attraktiv enn normalt.

Jeremiassen mener det muligheter for langsiktige investorer og peker på det Verdensbanken skrev i fjor, om at Afrika kan være på randen av en økonomisk takeoff, som Kina for 30 år siden, og India for 20 år siden.

Men risikoen er mangfoldig og skyhøy, og lav risikovilje har gjort at mange utenlandske investorer har hoppet av siden nyttår og avstår fra dette eksotiske markedet.

Med untak av den sør-afrikanske børsen, er børsene små og ofte dominert av noen store selskaper. I tillegg skremmer den lave likviditeten.

En langvarig stagnasjon i Europa vil dessuten påvirke veksten. Infrastrukturen er en utfordring og i tillegg har man risikoen knyttet til krig og fattigdom, kriminalitet, korrupsjon, politisk risiko, svake statsdannelser, svak rettsbeskyttelse, lavt utdanningsnivå, inflasjonsrisiko og valutarisiko, skriver avisen.