Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skyhøye priser på NHO-maten

Med god vin og god mat er NHO-kalaset anslått til en pris på rundt 500 000 kroner for noen timers middagshygge. Kiloprisene står i sterk kontrast til gjestenes formaninger om moderasjon i privatøkonomien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge viltspesialister Dagbladet har vært i kontakt med ligger det mye prestisje i å kunne servere nye og spesielle retter. Med bjørnefilet på menyen viser du at du har penger. En kilopris på 1 200 kroner kiloen forsikrer at denne fileten er forbeholdt de virkelig store gutta.

- Nei, dette er ikke for mannen i gata. Det som ble servert på NHO-konferansen er absolutt fra øverste hylle. Bjørn har en veldig sterk viltsmak. Den er så mektig at det veldig fort blir for mye _ nesten litt overdådig. Men spiser du først fileter, betyr det kun en ting: «you've made it», du har klart det, sier driftssjef Lars Amundsen (26) i delikatessebutikken Køltzow på Aker Brygge.

Normal utsalgspris for bjørnestek er noe lavere enn filetpris. «Bare» 700 kroner er kiloprisen på bjørnestek.

Flere av råvarene ble spesielt fløyet inn i anledning selskapet. NHO-konferansen skiltet med eksotiske retter som antilope og alligator. Dette er matvarer som normalt importeres fra henholdsvis Kina og Australia.

Struts, krokodille, hummer og østers sto også på NHO-menyen.

Hummeren som ble servert var norsk. Dette er den desidert dyreste sorten hummer som du får kjøpt i Norge. Utsalgsprisen er hele 535 kroner kiloen.

Salgskonsulent Jan Johansen hos fisk og vilt grossist Haarberg & Larssen i Trondheim er ikke overrasket over de eksotiske innslagene på menyen.

- Det går prestisje i å få tak i den dyreste og kanskje mest spennende maten. Det er «in» å ha mest mulig spennende mat på menyen. Men for noen blir det nærmest en gimmick, som med antilope fra Kina. Det er jo spennende, men det har blitt veldig motepreget, sier Johansen.

Lars Amundsen forteller at flere av rettene som ble servert på SAS-hotellet hører til sjeldenhetene.

- Vi har fått forespørler om antilope fra folk som er med i gourmetklubber, men vi har ennå ikke ført det. Dette er faktisk første gang jeg har alligatorkjøtt i butikken, sier Amundsen nesten unnskyldende og viser fram noe av det som makteliten kunne gasse seg i tirsdag kveld.

Mat som koster:

  •  Antilopesadel koster 219 kroner kiloen
  •  Alligator/krokodille 394 kr/kg
  •  Bjørnefilet 1 200 kr/kg
  •  Bjørnestek 700 kr/kg
  •  Struts 243 kr/kg
  •  Hummer (norsk type) 535 kr/kg
  •  Østers koster 11 kroner per stykk
EKSKLUSIVT:</B> - Dette er mat fra øverste hylle. Alligatorfileter, hummer, østers og strutsemedaljonger er ikke for mannen i gata, sier driftssjef Lars Amundsen (26).

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!