TIL HIMMELS: raværet i Nav er hele 50 prosent høyere enn det som er vanlig i statsforvaltningen, og 44 prosent over nivået i privat sektor. - Dette er sjokkerende tall, sier leder i arbeids- og sosialkomiteen, Robert Eriksson (Frp). Foto: Scanpix
TIL HIMMELS: raværet i Nav er hele 50 prosent høyere enn det som er vanlig i statsforvaltningen, og 44 prosent over nivået i privat sektor. - Dette er sjokkerende tall, sier leder i arbeids- og sosialkomiteen, Robert Eriksson (Frp). Foto: ScanpixVis mer

Skyhøyt sykefravær i Nav

Nav jobber for å få sykmeldte tilbake i jobb. Selv har etaten et sykefravær på skyhøye 9,5 prosent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Nav jobber for å få sykmeldte tilbake i jobb. Selv har etaten et sykefravær på skyhøye 9,5 prosent.

Det viser interne tall som VG har fått tilgang til.

Fraværet på 9,5 prosent i november i fjor er 23,4 prosent høyere enn samme måned året før. Fraværet i Nav er hele 50 prosent høyere enn det som er vanlig i statsforvaltningen, og 44 prosent over nivået i privat sektor.

- Dette er sjokkerende tall, sier leder i arbeids- og sosialkomiteen, Robert Eriksson (Frp).

Tallene blir kjent samme dag som Stortinget holder høring om Nav.

Tillitsvalgt og leder i NTL Nav, Jarle Berge, mener fraværsutviklingen skyldes høyt arbeidspress med flere oppgaver og krav til de ansatte.

Kommunikasjonsdirektør Martin Apenes i Nav sier at dersom man tar høyde for at Nav har et høyt antall kvinnelige ansatte og dessuten tilhører en sektor med generelt noe høyere fravær, så ligger de omtrent på linje med resten av landet.

(NTB)