- Skyld ikke på byråkratene!

- Dersom offentlige tjenester er for dårlige, er det politikernes skyld, slår Jan Tore Sanner fast.

STATENS MANN: Komunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) har ansvar for to av regjeringens store prosjekter: Bedre og enklere forvaltning og kommunereform. Høyre-politikeren snakker ikke lenger om slankere stat, men bedre stat. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
STATENS MANN: Komunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) har ansvar for to av regjeringens store prosjekter: Bedre og enklere forvaltning og kommunereform. Høyre-politikeren snakker ikke lenger om slankere stat, men bedre stat. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tidligere ville høyresiden krympe staten. Nå lager Jan Tore Sanner (H) et nytt superdepartement. De blåblå vil lage en bedre stat enn de rødgrønne.

«Statens supermann» lover resultater i løpet av 2014, men sier forenkling og forbedring er en pågående prosess som vil ta tid.

- De rødgrønne var mer opptatt av å administrere enn å regjere. De var lite endringsorienterte, og ville beholde tingene som de har vært. Vi er opptatt av kontinuerlig forbedring, sier Jan Tore Sanner til Dagbladet.

Slår sammen Fra årsskiftet leder han et nytt superdepartement idet kommunaldepartementet, fornyingsdepartementet og planavdelingen i miljøverndepartementet går opp i en høyere enhet.

Kommunal- og moderniseringsdepartementet skal feie vekk unødig regelverk, og statsråden skal være spydspiss i jakten på tidstyver og ineffektive arbeidsmåter.

Han har sendt rundskriv til alle offentlige virksomheter og bedt om at de fjerner tidstyver og leter etter forbedringsmuligheter.

Sanner ser sammenslåingen som et nødvendig grep for å realisere regjeringens ambisjoner om en offentlig sektor som fungerer bedre og gir innbyggerne raskere, og bedre hjelp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer