Skylder 122 milliarder

Gjelda til skandalefirmaet Parmalat er åtte ganger høyere enn de selv hevdet i desember.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I dag kom rapporten fra revisjonsselskapet PricewaterhouseCoopers, som tyder på at det italienske meieriselskapet har ei gjeld på utrolige 122 milliarder kroner. Selskapet selv hevdet de «bare» skyldte en åttendel av gigantsummen da de gikk konkurs i desember.

Skandalefirma

Parmalat ble etablert i Parma i 1961, og produserte melk og meieriprodukter. 20. desember satte italiensk politi i gang full etterforskning av skandalen i Italias største matkonsern.

Noen uker tidligere var 32 milliarder kroner som angivelig skulle stå på konto i Cayman Island, ikke å oppdrive. Nå leter etterforskerne etter så mye som 122 milliarder kroner.

Grunnleggeren Calisto Tanzi gikk av, og både han og familien etterforskes. Elleve mennesker er så langt arrestert etter finansskandalen.

Ifølge Financial Times har ledelsen over lang tid forfalsket kontrakter, som så er brukt til å skaffe lån i banker, som igjen er brukt til å kjøpe opp selskaper. Parmalat har 35 000 ansatte i 30 land.

GIGANTSKANDALE: Parmalat er Italias største matkonsern, og saken som nå er under opprulling betegnes som Europas Enron-skandale.