Skylder 38 millioner

T5PC-gründer Wolden byttet navn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I snart tre år har kreditorene ventet på penger fra konkursboet til pyramidesjef Jim Wolden. Og det ser ut til at ventingen har vært forgjeves.

- Der er det ingenting å hente. Det ligger an til at bobehandlingen blir innstilt veldig snart, sier bostyrer Ole Jan Halvorsen til Dagbladet.no.

Ville bo i Romania

Han har vært bostyrer siden 1. juli 2007. Etter at konkursboet ble åpnet har Wolden bare gitt lyd fra seg en gang.

- Vi har så vidt hatt kontakt med ham på telefon en måned etter at boet åpnet, i mars 2006.

Da forklarte Wolden at han var i Spania, men så seg om etter et sted å bo i Romania, skriver rb.no.

Siden den gang har Wolden byttet etternavn.

- Nå heter han Jim Aleksander Anderson, forklarer Halvorsen, som ikke har den fjerneste anelse om hvor Anderson befinner seg.

HVOR ER HAN NÅ? For to år siden var Jim Wolden i Spania. Nå heter han Jim Anderson og ingen vet hvor han er. Foto: Jon Terje H. Hansen/Dagbladet
HVOR ER HAN NÅ? For to år siden var Jim Wolden i Spania. Nå heter han Jim Anderson og ingen vet hvor han er. Foto: Jon Terje H. Hansen/Dagbladet Vis mer

- Gjemmer meg ikke

Kort tid etter at Anderson ga lyd fra seg for første og siste gang til daværende bostyrer Tom Carsten Troberg var Dagbladet i Spania, på samme sted som gründeren. Da fortalte han om sitt nye liv i Marbella.

- Jeg gjemmer meg ikke. Dette er mitt nye hjem. Her bor jeg med min samboer og våre to små sønner. I Norge er navnet mitt svertet av media. Jeg er stemplet som forbryter og får aldri mer muligheten til å drive forretninger i det landet, sa Anderson til Dagbladet i april 2006.

Ingenting å hente

Bostyreren har lett høyt og lavt etter penger til konkursboet, men sitter bare igjen med smuler til kreditorene.

- Det siste halvannet året har vi sett på fordringer og pengeoverførsler fra Wolden. I perioden 2002 til 2005 var det 1700 til 1800 transaksjoner på kontoen hans. Det sirkulerte 73 millioner ut og inn. Cirka halvparten av dette kom inn på konto. Vi forsøkte å finne ut om utbetalingene var betaling for varer og tjenester eller om dette var penger han ville stikke unna. Vi har forsøkt å inndrive pengene og nå er status at vi har en fordring igjen, hos en Wolden-slektning. Når det er avsluttet er det over, sier Halvorsen.

Da Dagbladet snakket med Anderson i 2006 forklarte han at pengene hadde gått tapt i dårlige investeringer.

- Jeg brukte pengene til å investere i høyrisikoprosjekter. Dette gjaldt produktpakker på billig strøm, forsikring og bensin. Leverandørene kunne ikke levere varene. Jeg tapte pengene, sa han den gang.

Skylder 38 millioner

Totalt har boet fått inn 20 000 kroner, mens det samlede kravet er på 38 millioner.

- Det største kravet er fra kemneren i Sørum på 20 millioner. Dessuten er det to T5PC-selskaper som også har krav.

Andersons advokat, John Christian Elden, har ikke hatt kontakt med klienten på lenge.

- Han er utilgjengelig. Han fikk så mye trusler og utradisjonell inkasso etter seg at han ikke lenger kunne være i Norge, skriver Elden i en sms til Dagbladet.no.