Skylder millioner etter Nokas-ranet. Har ingen mulighet til å betale

Kjell Alrich Schumanns inntekt står ikke i forhold til kravet.

I REHABILITERING: Kjell Alrich Schumann (50) bor i dag på brorens gård i Hedmark og går i lære som snekker gjennom Nav. Over ham henger et millionkrav etter Nokas-ranet. Foto: Kenneth Mellem / Glåmdalen
I REHABILITERING: Kjell Alrich Schumann (50) bor i dag på brorens gård i Hedmark og går i lære som snekker gjennom Nav. Over ham henger et millionkrav etter Nokas-ranet. Foto: Kenneth Mellem / Glåmdalen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kjell Alrich Schumann (50) ble idømt 16 års forvaring etter Nokas-ranet i 2004, der han skjøt og drepte politimann Arne Sigve Klungland. Han ble prøveløslatt i 2014 og lever nå som en fri mann.

45 millioner

Schumann bor på brorens gård i Hedmark og går i arbeidstrening som snekker gjennom Nav. Men over ham henger erstatningskravet etter ranet:

Sammen med de fleste andre av de Nokas-dømte er han ansvarlig for å tilbakebetale ransutbyttet på 51,5 millioner kroner. I tillegg kommer erstatning på 1,1 millioner til Nokas-ansatte, en politimann og de etterlatte etter drepte Klungland. Den felles restgjelda er på 45 millioner kroner.

Milliongjelda står ikke i stil til inntekten hans; i fjor tjente 50-åringen 125 340 kroner og skattet 38 811 kroner.

På etterskudd

Schumann er på etterskudd med innbetalingene til Statens innkrevingssentral, og søkte tidligere i år om såkalt gjeldsordning, der han kan betale det han makter. Dette ble avslått i to rettsinstanser.

50-åringen frykter at gjelda vil sette en stopper for rehabiliteringen hans.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.