Skylder på advokater og Kredittilsynet

- Kommunene greier seg godt likevel, sier Terra-sjef.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

 - Det er ingen som bevisst har forsøkt å lure noen, men slurv, unøyaktighet og en undervurdering av andre, bidro til at alt endte med konkurs, sier Svein Erik Nordang, sjefen for det konkursrammede Terra Securities.

Fredag var han gjest hos Anne Grosvold på NRK. På spørsmål om han følte skam over det som har skjedd, svarte Nordang et bestemt nei. Han begrunnet det med at han de siste tre ukene  hadde jobbet ekstremt målrettet for å finne en løsning.

- For to uker siden var jeg på besøk i nordlandskommunene. Da hadde vi et godt møte. Da var vi ennå løsningsorienterte, men så kom advokatene inn i bildet, og da hardnet frontene. Likevel kunne det blitt en løsning dersom kommunene hadde tatt imot vårt tilbud, sa Nordang.Kredittilsynet avgjorde På spørsmål om konkursen da kunne vært unngått, sa Nordang at det helt avhang av Kredittilsynet. Det ville ikke hjulpet noe om kommunene hadde godtatt løsningen hvis vi likevel mistet konsesjonen, sa Terra-sjefen.

Han mente Terra var et traust, forsiktig og ryddig meglerhus som hadde hatt kontakt i mange år med kvalifiserte rådmenn og økonomisjefer i kommunene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer