Skylder på flygelederne

De russiske ungdommenes drømmeferie til Spania fikk en brå og dødelig slutt. Mens redningsmannskaper leter etter omkomne, er det alt krangel om hvem som har skylden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

71 personer omkom i flykollisjonen over \berlingen i Sør-Tyskland natt til tirsdag. 52 av de russiske passasjerene var barn og tenåringer under 18 år.

Tirsdag kveld hadde politiet funnet 26 omkomne etter kollisjonen mellom frakteflyet av typen Boeing 757 og det russiske Tupolev 154 passasjerflyet. 69 personer var om bord på Tupolev-flyet og to på DHLs fraktfly.

De to flyene kolliderte i 13.000 meters høyde. Politiet mener vrakdeler og omkomne er spredd over et 35 kvadratkilometer stort og delvis utilgjengelige landskap ved Bodensjøen, på grensen mot Sveits og Østerrike.

Tirsdag kveld fortsatte letingen med helikoptre som finkjemmet det skogkledde bakkelandskapet med infrarøde kameraer. 800 frivillige deltok i letingen. Samtidig var de første pårørende ventet til \berlingen.

Ildkuler

Den søvnige sørtyske feriebyen ble vekket av en kraftig eksplosjonen like før midnatt mandag.

- Vi hørte først et kjempesmell. Deretter falt to digre ildkuler ned fra himmelen, forteller Jürgen Tundelsweiler til NTB.

34-åringen var på vei hjem da han ble øyenvitne til flykollisjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer