Skylder på fylla

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Regjeringen vil endre alkoholloven slik at maksimal skjenketid innskrenkes med en time. Det betyr at siste runde med øl eller vin blir servert klokka 02.00 i stedet for klokka 03.00 som er grensa i dag. Bakgrunnen er et ønske om å begrense stormfylla og den volden som ofte følger i rusens kjølvann. Dette problemet er økende, særlig i større byer. Regjeringens hensikt er altså den beste, men vi tror ikke virkemidlet er effektivt eller riktig. Å forskyve overskjenkingen med en time er bare et typisk politikergrep: Det er gratis og skal gi inntrykk av handlekraft.

Det er snart gått tretti år siden Willoch-regjeringen fjernet rigide lukkingsbestemmelser og la grunnlaget for et åpnere og enklere samfunn. Det er en del av høyrebølgen som er verdt å bevare. Samtidig er det viktig å bekjempe den voldelige fylla. Det mest effektive virkemidlet er langt strengere skjenkekontroll enn hva som er tilfelle i dag. Hovedansvaret må ligge hos bevillingshaver og følges

tettere opp av offentlige inspeksjoner. Øker faren for å miste skjenkebevillingen, reduseres overskjenkingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer