Skylder på hverandre

Det er lite som minner om vennskap mellom Joe Erling Jahr og Ole Nicolai Kvisler. Begge legger nå skylda for Holmlia-drapet på hverandre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går tok Joe Erling Jahr bladet fra munnen og la skylda for drapet på Benjamin Hermansen på sin tidligere kamerat Ole Nicolai Kvisler. I går hevdet Jahr at det var Kvisler som presset ham til å løpe etter Benjamin. Han fortalte også om en avtale de hadde hvor Jahr skulle ta på seg hele skylda for drapet, selv om Kvisler også skal ha stukket 15 år gamle Benjamin Hermansen i januar 2001.

I dag tok Kvisler til motæle og gjorde Jahr til hovedmannen bak drapet.

Da Ole Nicolai Kvisler forklarte seg for Borgarting lagmannsrett i dag gikk han til frontalangrep på sin tidligere kamerat.

- Jeg mener å huske at Benjamin lå på ryggen med armene under seg.

Jeg mener at Jahr satt eller sto knelende over ham med en kniv hevet, over hodet, klar til å hugge.

Jeg så det blinka i en kniv. Først i bilen seinere så jeg hva slags kniv det var, forklarte Kvisler i retten.

Han ble kjørt hardt av aktor Berit Sagfossen på hvor han befant seg da Jahr skal ha stukket Benjamin. Han kunne ikke forklare hvordan Benjamin fikk flere knivstikk i ryggen, men Kvisler benekter at han var i fysisk kontakt med Benjamin.

Kvisler virker usikker på hendelsesforløpet den skjebnesvangre kvelden da Benjamin ble drept. Han har problemer med å fortelle hva som konkret skjedde drapsnatta.

- Ikke min skyld

Kvisler avviser all skyld forbindelse med drapet. Han gjentar at han aldri var i kontakt med Benjamin.

- Jeg hadde ikke skyld i at Benjamin døde. Jeg var tilstede, men jeg har ikke holdt ham eller sparka eller slått ham . Jeg har heller ikke oppfordra noen til å begå drap, hevdet den kortklipte Kvisler i retten.

- Ikke knivperson

I går forklarte Jahr at Kvisler innrømmet at han også hadde stukket Benjamin. Han antydet at det var Kvisler som tildelte 15-åringen de dødelige huggene i brystet.

I dag avviste Kvisler alle påstander om at han hadde kniv.

- Det at jeg har hatt en foldekniv er tull. Det er fantasi. Jeg har ikke hatt, brukt eller kasta en kniv. Jeg er ikke en sånn knivperson. Jeg brukte som oftest balltre, kunne Kvisler opplyse.

Aktor trakk fram et ran han begikk hvor det blant annet ble brukt kniv.

- Da var jeg 16-17 år. Det har vært noen enkeltstående episoder, men i den seinere tida har jeg ikke hatt noe med kniver å gjøre.

- Hvorfor tror du Jahr har endret forklaring, ville aktor vite.

- Jeg tror ikke han takler soningen. Han prøver å legge skylda for det han har gjort pa andre.

Slutt med Veronica

Veronica Andreassen er tidligere dømt i forbindelse med Benjamin-drapet. Hun og Kvisler var kjærester da drapet skjedde, men forholdet tok slutt.

- Jeg har fått et brev eller to, men kontakten er veldig sporadisk.

For meg tok forholdet vårt slutt da vi ble arrestert. Jeg tenkte at det skjærer seg likevel, fortalte Kvisler.

Aktor ville vite hvorfor.

- Jeg har dårlig erfaring med damer og det å sitte i varetekt.

<B>FORKLARER:</B> Ole Nicolai Kvisler forklarte i dag i retten at han mener kameraten står bak drapet på Benjamin Hermansen.