Skylder på kameraten

Forsvarerne til to av de tiltalte mener det var den norsk-chilenske 18-åringen som sparket Kjetil Rusvik helseløs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den kuwait-fødte 20-åringens forsvarer forsøkte i sin prosedyre i dag å så tvil om hans klient medvirket i mishandlingen av Kjetil Rusvik - og om at det i det hele tatt fant sted en brutal mishandling. Både han og Petar Sekulic, den ene 18-åringens forsvarer, ba retten behandle klientene deres på mildeste måte, og legger skylda for Kjetil Rusviks skade på tredjemann.

Thomas Wyller mener at verken vitneforklaringene eller videobevisene holder for å dømme 20-åringen til seks år i fengsel.

Tvert imot hevdet han at det var flere bevis for at 20-åringen spilte en mindre rolle.

- Disse massive slagene og sparkene utenfor bussen er det ikke ført bevis for, sa Wyller.

«Kilevink»

Forsvareren mener at slaget som hans klient innrømmer å ha påført Rusvik inni bussen er en legemsfornærmelse, eller høyst en legemsbeskadigelse. Han karakteriserer det som en «kilevink», og hevdet at det ikke ble gjort med forsett.

Og hjerneskaden må ha vært påført Rusvik med sparkene, mente forsvareren.

- Hanoa (legen, journ.anm) sier at han aldri har sett slike skader utført ved slag. Skadene må derfor ha blitt påført Rusvik av sparkene til (18-åringen med chilensk bakgrunn), sa Wyller.

- Det er ikke noe bevis ut ifra videoen at han medvirket. Min klient er borte fra bildet i åtte sekunder, det er da aktoratet antar at han slår. Selv har han forklart at han ikke slo, men at han gikk for å hente mobilen sin fra en kamerat. Kan dette utelukkes? spurte Wyller.

- Flere muligheter

Forsvarer Thomas Wyller er skeptisk til flere av busspassasjerenes forklaringer og pålitelighet, blant annet et kvinnelig vitne, som aktor mener er svært troverdig.

Han spekulerte også i et alternativt handlingsforløp kvelden den 7. januar, og trakk inn en 21-åring i guttegjengen som tidligere har vært siktet i saken, men som nå har status som vitne. 21-åringen ble funnet med blodige klær.

- Her er det flere muligheter som må holdes åpne, sa forsvareren.

Erstatning

Wyller mener at det ikke at det er ført nok bevis for at hans klient var med på å ta lommeboka, og at dersom retten finner at det var 18-åringens spark som påførte Rusvik hjerneskaden, skal hans klient fritas for erstatningsansvaret.

- Uansett er det totalt urealistisk at min klient skal kunne betale ut et erstatningsbeløp på fem millioner kroner, sa Wyller, og ba retten eventuelt om å redusere summen.

20-åringen er ikke domfelt tidligere.

- Forbrytersk forsett

Ifølge Petar Sekulic kan man heller ikke kan se bort fra at hans klients forklaring stemmer. 18-åringen forklarte i retten at han grep inn da Rusvik tok tak i kameraten.

Sekulic sa dette om den norsk-chilenske 18-åringen som blir beskyldt for sparkene mot Kjetil Rusviks hode:

- Hans forbryterske forsett går langt videre enn min klients, sa Petar Sekulic.

Sekulic mener at hans klient må ansees på mildeste måte for mishandlingen, og at han må frifinnes for ranet.

Ifølge forsvareren sin angrer 18-åringen på det han har gjort, og han har angivelig en helt annen innstilling nå enn tidligere.

VOLDSOFFER: Kjetil Rusvik (32) var til stede i retten da de tiltalte forklarte seg første rettsdag.