Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skylder på mediene

- Presset ble for hardt, sier Sveriges statsminister om de to statsrådavgangene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Statsminister Fredrik Reinfeldt var kritisk mot medienes håndtering av avsløringene av svarte barnepiker, skattesnyteri og ubetalte tv-lisenser da han uttalte seg til svenske TV4 i dag. Han mener at skandalene er sterkt overdrevet, skriver Expressen.

- Ingen kan tenkte seg hvordan det er å bli utsatt for den typen oppmerksomhet. Helt brutalt bryter andre mennesker seg inn i hverdagen, de kommer fra alle kanter. Det har gått for langt når man prater med alle i en persons omgangskrets, sa Reinfeldt.

Stort press

Statsministeren sa at presset mot de to statsrådene ble for hardt.

- Jeg skulle ønske at Cecilia og Maria hadde sluppet dette her.

Fredrik Reinfeldt ser alvoret i medienes spørsmål om privatøkonomiske affærer, men synes at skandalene har blitt overdrevet av mediene. Han tror ikke ministrene ville gått av uten trykket fra pressen.

Handelsminister Maria Borelius og kulturminister Cecilia Stegö Chiló måtte trekke seg fra ministerpostene før det var gått tolv dager av den nye regjeringens liv.

I dag ble det også kjent av Borelius flytter fra Sverige til England.

KRITISERER MEDIENE: Statsminister i Sverige, Fredrik Reinfeldt, mener journalistene må ta mye av skylda for at to ministre måtte gå av. Foto: Scanpix
KRITISERER MEDIENE: Statsminister i Sverige, Fredrik Reinfeldt, mener journalistene må ta mye av skylda for at to ministre måtte gå av. Foto: Scanpix Vis mer

Nye ministre

Fredrik Reinfeldt planlegger å presentere de som vil ta over som handelsminister og kulturminister i begynnelsen neste uke.

- Det er klart vi vil granske de nye ministrene. Men samtidig vil jeg ikke starte med mistro, sa Reinfeldt.

TRAKK SEG SOM HANDELSMINISTER: Maria Borelius.
TRAKK SEG SOM KULTURMINISTER: Cecilia Stegö Chiló.