Skylder på moskékonflikt

Sønnen var med på å drepe tre rabbinere og en politimann med kjøttøkser, kniver og pistol.

FEIRET PÅ GAZA : På Gaza ble angrepet på synagogen i Jerusalem, der fem mennesker ble drept, feiret tirsdag. Her viser de fram bilder av drapsmennene Odai Abed Abu Jamal (22) og Ghassan Muhammad Abu Jamal (32), som ble drept av israelsk politi. Foto: Said Khatib / AFP / NTB Scanpix
FEIRET PÅ GAZA : På Gaza ble angrepet på synagogen i Jerusalem, der fem mennesker ble drept, feiret tirsdag. Her viser de fram bilder av drapsmennene Odai Abed Abu Jamal (22) og Ghassan Muhammad Abu Jamal (32), som ble drept av israelsk politi. Foto: Said Khatib / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Faren til en av drapsmennene som sto bak synagogeangrepet i Jerusalem tirsdag morgen mener motivet er konflikten rundt al-Aqsa-moskeen. Moskeen ligger på jødenes hellige sted Tempelhøyden.

Brukte kjøttøks - Alle ser at de hindrer folk fra å be i moskeen. Når man ser dette skjer, så reagerer de, sier Abed Abu Jamal i et intervju med den britiske TV-kanalen Sky News.

De to palestinske søskenbarna, navngitt som Odai Abed Abu Jamal (22) og Ghassan Muhammad Abu Jamal (32) angrep synagogkompleks i det ultraortodokse strøket Har Nof og drepte den britisk-israelske rabbineren Avraham Goldberg og den amerikansk-israelske rabbineren Mosheh Twersky, Arveh Kupinsky og rabbineren Cary William Levine med kniver, kjøttøks og våpen før de selv ble skutt av politiet. Åtte andre skal ha blitt såret.

Tirsdag kveld meldte israelske myndigheter at en av politimennene som ble såret i aksjonen også er død.

- Under press Ifølge faren skal de to fetterne jobbet som renholder og butikkmedarbeider i bydelen i Har Nof. - De gjennomførte denne operasjonen fordi de har et glødende engasjement. De var under press, press, press, forteller en annen slektning, Abu Salah, til New York Times. - Det er en religiøs krig som Netanyahu har startet, hevder slektningen. - Løgner Israels statsminister Benjamin Netanyahu kalte påstandene om at regjeringen har planer for Tempelhøyden - som muslimene kaller al-Haram al-Sharif og der også Klippemoskeen ligger - for løgner.- De sier at vi vil ødelegge deres hellige steder på Tempelhøyden. Det er løgner som allerede har kostet livet til en tre måneder gammel baby, sa Netanyahu på en pressekonferanse tirsdag. Treåringen døde i et bilangrep tidligere denne måneden.Både politiet og israelske myndigheter ser på angrepet som terror.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer