Skylder på rike sjefer

Statsminister Jens Stoltenberg refser høytlønnede ledere med fallskjermer og opsjoner, og vil ikke gripe inn for å stanse storstreiken som starter onsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stoltenberg og hans regjering har ingen planer om å stanse streiken ved bruk av tvungen lønnsnemnd.

- Jeg kan ikke se at streiken er innrettet slik at den truer liv og helse, og mener ikke det er grunnlag for tvungen lønnsnemnd. Partene må selv finne løsning på konflikten, sier statsministeren.

Han vil ikke spekulere i hovedårsaken til konflikten, men sier at store lederlønninger har utløst forståelige reaksjoner.

- Moderasjon må gjelde alle. Og mangel på moderasjon har gjort en krevende situasjonen enda vanskeligere, sier Stoltenberg med klar adresse til de bedriftslederne som i år har fått mer i lønnsøkning enn det vanlige arbeidstakere har i årslønn.

Statsministeren har full forståelse for at folk flest reagerer på skyhøye lederlønninger, gunstige opsjonsordninger og rekordstore fallskjermer.

Stoltenberg tar ikke avstand fra streiken, men sier tverimot at streik er et lovlig og demokratisk virkemiddel i arbeidslivet.

- Men jeg beklager at det ikke viste seg mulig å komme fram til et resultat som begge parter kunne slutte seg til uten konflikt, sier Stoltenberg.

BEKLAGER: Statsminister Jens Stoltenberg beklager at partene ikke kom fram til en løsning.