Skylder på «Sirkus Danielsen»

Frp-formann Carl I. Hagen legger all skylda for velgersvikten på «Danielsen-brødrene» som har sørget for å brette ut Frp-striden i retten. Men han tror de tapte velgerne kommer tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- MMI-målingen bekrefter tendensen i andre målinger. Det er veldig tilfredsstillende at vi holder stillingen såpass bra med den ensidige skittkastingen vi har vært utsatt for den siste tida. Vi har vært forberedt på verre tall, sier Hagen.

- Måtte si stopp

Han sier Oslo-bråket og rettssaken mot Fremskrittspartiet skader partiet på kort sikt.

- Det er klart. Det er jo helt umulig for oss å delta i en debatt om politiske saker. Ingen vil høre hva jeg mener om helse og eldreomsorg nå. Men på sikt tror jeg velgerne vil forstå at det var nødvendig å sette en stopper for folk som går til retten for å få opphevet partivedtak.

- Folk vil si «stakkars Hagen, hva slags folk er det han må slite med som går til rettssak når de er misfornøyd med prosessen i partiet»?

- Kommer tilbake

- Velgerne vil skjønne at vi ikke kan ha det slik at retten kan pådytte oss folk som partiet ikke vil ha. På sikt vil vi komme styrket ut av dette, sier Hagen.

- Så du tror de tapte velgerne vil komme tilbake når denne striden har kommet mer i bakgrunnen?

- Ja, vi skal kjempe for at det skjer. Men jeg har stor respekt for velgerne og tar aldri noe for gitt, sier Hagen.

I dag får vi vite om namsretten opphever utestengingen av de Frp-medlemmene som har gått til sak.

Uansett utfall, er det ventet både anker og nye rettsrunder.