Skyldig i Åsane-drapet

Den tredje tiltalte er av juryen i Gulating lagmannsrett kjent skyldig i grov legemsbeskadigelse med døden til følge etter drapet på oljearbeider Øyvind Bjarte Madsen i Åsane i Bergen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drapet fant sted 19. april 2000.

Aktor, førstestatsadvokat Gert Johan Kjelby, vil senere i dag legge ned påstand om åtte års fengsel for den 27 år gamle mannen.

27-åringen ble mandag, sammen med de to andre tiltalte, Jarle Olsen og Tor Helge Flaten, av juryen frifunnet for tiltalen om overlagt drap på Madsen. Men for Olsen og Flaten ble frifinnelsen satt til side av de tre fagdommerne.

Aktor vil senere tirsdag legge fram en begjæring i lagmannsretten om at Olsen og Flaten blir varetektsfengslet fram til straffesaken mot dem kommer opp til ny behandling i lagmannsretten. I første omgang vil aktor ble om varetektsfengsling i åtte uker. Det er ventet at forsvarerne til Olsen og Flaten vil motsette seg dette, og eventuelt påkjære en slik kjennelse til Høyesterett.

27-åringen ble kjent skyldig i å ha medvirket til at Madsen skulle skytes i beina eller knærne med en pistol. Juryen kom til at dette skjedde med overlegg og at det hadde døden til følge.

(NTB)