Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skyldig i dobbeltdrap

Scott Peterson risikerer dødsstraff for drap på kona og deres ufødte barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Sent i kveld norsk tid fikk Scott Peterson (32) lest opp juryens kjennelse i rettssaken mot ham: Skyldig i overlagt drap på kona Laci (27), som var åtte måneder på vei med en gutt som skulle hete Connor da hun forsvant ved juletider for to år siden.

Peterson risikerer nå dødsstraff eller livsvarig fengsel.

Forsvant

Etter at den høygravide kvinnen forsvant, var det ingen spor etter henne inntil april fire måneder senere. Da ble likene av både kvinnen og fosteret skylt i land hver for seg. Likene ble funnet i nærheten av stedet der Peterson hevder å ha dratt ut med båten sin under en fisketur samme dag han meldte Laci savnet.

Peterson anklages for å ha drept sin høygravide kone. Ifølge tiltalen kvalte eller slo han ihjel Laci den 23. eller 24. desember. For å kvitte seg med liket, festet han hjemmelagde sementblokker til det og dumpet kvinnen i San Francisco-bukta.

Motivet for drapet er ifølge påtalemyndigheten at Petersson følte seg bundet ved tanken på familie, og at han følte at Laci «stjal ungdommen hans».

Fattet mistanke

Under etterforskningen av saken falt mistanken raskt på ektemannen, og politiet begynte å avlytte telefonen hans. De fant ut at han hadde innledet et forhold til en kvinnelig massør bare en måned før kona forsvant, og de tror at det var denne affæren som fikk ham på ideen om å rydde kona og det ufødte barnet av veien.

På PC-en hans er det funnet elektroniske spor som viser at Peterson har sjekket nettet for å finne ut tidevann og værforhold for San Francisco-bukta i tidsrommet da aktoratet mener at Laci og fosteret ble dumpet i sjøen.

Deretter kjøpte han en fritidsbåt på fjorten fot, og laget flere ankre av sement, som han seinere skal ha festet til liket.

Rettssaken mot Peterson har fått enorm mediedekning i USA, og det har hersket sirkusliknende tilstander under rettsforhandlingene.

Scott Peterson har gjennom hele rettssaken nektet straffskyld.

Ifølge forsvarer Mark Geragos prøvde hans klient slett ikke å unngå å stifte familie, tvert imot elsket kona og så fram til å bli far. Forsvareren medgir at Peterson hadde et forhold på si, men understreket overfor juryen at det likevel ikke gjør ham til en drapsmann.

ELSKERINNEN:</B> Én måned før Laci forsvant, innledet Scott Peterson et forhold til Amber Frey. Han sa ingenting om sin høygravide kone.
SKYLDIG: Scott Peterson tok livet av kona og dermed også av sin ufødte sønn Connor. I dag ble han kjent skyldig i drap.
DREPT:</B> Laci Peterson (27) var høygravid da hun forsvant rett før jul for to år siden.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media