Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skyldig i drapet på Audun Bøland

Asylsøkeren (27) ble i dag funnet skyldig i dobbeltdrap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Valdres tingrett avgjorde tirsdag at den 27 år gamle etioperen som er tiltalt for dobbeltdrap på bussjåfør Audun Bøland og asylsøkeren Christian Baloky, er skyldig etter tiltalen.

Tingretten har foreløpig ikke tatt stilling til hva slags straffereaksjon mannen kan få etter de grufulle handlingene som fant sted 16. februar i år. 27-åringen er innlagt på Dikemark sykehus i Asker og har ifølge en rapport vært psykotisk under hele oppholdet fra han ble innlagt 19. februar.

Psykotisk

Valdres tingrett vil 5. september avgjøre hva slags straffereaksjon mannen skal få. I henhold til lovverket kan mannen dømmes til fengsel i inntil 21 år, men i tiltalen gikk statsadvokat Tormod Bakke inn for at mannen skulle overføres til tvungent psykisk helsevern.

De rettsoppnevnte psykiaterne, Berthold Grünfeld og Kjell Noreik, har begge konkludert at gjerningsmannen var psykotisk i gjerningsøyeblikket og således ikke strafferettslig tilregnelig. På rettforhandlingenes andre dag kom det imidlertid en uttalelse fra den Rettsmedisinske kommisjon som sådde tvil om Grünfelds og Noreiks konklusjon. «Vi har vanskeligheter med å følge de sakkyndiges resonnement med hensyn til hvorvidt observanden var psykotisk på gjerningsøyeblikket.' «Vi anmoder de sakkyndige om å utdype, eventuelt revurdere, sine vurderinger.», heter det i brevet fra kommisjonen.

Erstatning

- Vi kommer neppe til å endre vår konklusjon, men trolig supplere med en tilleggserklæring som begrunner at tiltalte var psykotisk i gjerningsøyeblikket, sa Grünfeld til retten.

Også spørsmålet om erstatning til de etterlatte etter drapene ble bestemt utsatt til 5. september. Både de etterlatte til Audun Bøland og familien til Christian Baloky i Kongo, har varslet krav om erstatning og oppreisning etter at familiemedlemmet ble revet bort.

(NTB)

<B>DREPT: Bussjåfør Audun Bøland ble drept med kniv.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media