Skyldig i drapet på Danielle (7)

David Westerfield ble i kveld funnet skyldig i drapet på Danielle van Dam (7). De nakne levningene etter henne ble funnet i veikanten ved en ørken 27. februar i år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

50 år gamle Westerfield var nabo av den drepte jenta, og kom tidlig i etterforskningen i politiets søkelys.

Aktor i saken sa før kjennelsen at han ville be om dødsstraff dersom han ble funnet skyldig i drapet. Dommer William D. Mudd i San Diego, California, sier at de vil starte behandlingen av straffeutmålingen 28. august.

Kroppen til sjuåringen hadde ligget så lenge før den ble funnet at det var umulig å fastslå om hun var misbrukt før hun ble drept.

Men Westerfield ble også funnet skyldig i å ha begått drapet for å skjule en annen forbrytelse, bortføring. Dermed kan han dømmes til døden. Juryen erklærte ham også skyldig i å ha oppbevart barnepornografisk materiale.

Bortført fra soverommet

Aktor Jeff Dusek mener Westerfield bortførte Danielle fra hennes soverom i forstaden i San Diego sent på kvelden den 1. februar i år, eller natt til 2. februar. Anklageren mener at han tok med seg nabojenta hjem, bare to hus bortenfor Danielles soverom.

Dusek viste til at de fant oransje fibre hjemme hos Westerfield som passet til halskjedet som Danielle hadde på seg da hun forsvant.

En kriminalteknisk DNA-ekspert vitnet også i saken og sa at de hadde funnet hår, blod og fingeravtrykk hjemme i Westerfields hus og i bilen hans.

Selv om det ikke var mulig å fastslå om Danielle var blitt seksuelt misbrukt, mente politiet at det trolig hadde skjedd, og at hun bar kvalt.

En rekke forsvinningssaker

Rettssaken startet 4. juni i år og det ble ført over 100 vitner.

Westerfields forsvarer, Steven Feldman, argumenterte med at bevisene i saken ikke holdt.

Feldman mente også at Danieles foreldre hadde skyld i hva som skjedde på grunn av sin livsstil.

Brenda og Damon van Dam forklarte under ed at de pleier å røyke marijuana og at de lot hverandre ha seks med andre personer.

Drapet på Danielle er blitt fulgt av en serie med bortføringer av barn i USA i år. Elizabeth Smart forsavant i Utah, Samantha Runnion forsvant i California, Cassandra Williamson i Missouri, Erica Pratt i Philadelphia og to tenåringer i California forrige uka. Samantha og Cassandra ble funnet døde.

SKYLDIG: David Westerfield.
<B>FORSVANT: Damon og Brenda van Dam holdt fram bildet av datteren Danielle etter at hun forsvant. Nå er naboen dømt for drapet på henne.