Skyldig i grov mishandling av barnebrud

Juryen trodde ikke på den anerkjente likestillingsforskeren (34). I dag ble han kjent skyldig i omfattende mishandling av sin barnebrud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Vi er tilfredse med at juryen hørte på oss, og at de har vurdert bevisene på samme måte som oss, sier politiadvokat Richard Beck Pedersen ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

Førsteamanuensisen ble tidligere i år i Oslo tingrett dømt til fengsel i to år og tre måneder for omfattende mishandling av kona, som han hentet til Norge i et arrangert ekteskap. Det var en av de strengeste familievoldstraffene noensinne.

Ankesaken har pågått i Borgarting lagmannsrett siden forrige uke, og i dag ble likestillingsforskeren kjent skyldig på alle tiltalepunkter. Juryen trengte halvannen time på bakrommet for å bli enige om skyldspørsmålet.

Ifølge forklaringen til den unge jenta, skal han blant annet ha hengt henne fire ganger opp ned i takbjelkene i stua, og deretter mishandlet henne.

«Torturliknende»

«Samlet sett bærer forholdet preg av massiv og torturliknende mishandling», fastslo Oslo tingrett i dommen tidligere i år.

Den unge jentas bistandsadvokat, Monica Lindbeck, er fornøyd med juryens kjennelse.

- Fornærmede er veldig fornøyd og hun er glad for å ha blitt trodd av juryen, sier Lindbeck til Dagbladet.no.

<strong><b>KJENT SKYLDIG:</strong></b> Den anerkjente likestillingsforskeren ble i dag kjent skyldig av juryen i Borgarting lagmannsrett for omfattende mishandling av kona som han hentet til Norge i et arrangert ekteskap. Foto: PRIVAT
KJENT SKYLDIG: Den anerkjente likestillingsforskeren ble i dag kjent skyldig av juryen i Borgarting lagmannsrett for omfattende mishandling av kona som han hentet til Norge i et arrangert ekteskap. Foto: PRIVAT Vis mer

Mener kona fant på historien

34-åringen som nå er kjent skyldig, er opprinnelig fra Bangladesh. Han har jobbet ved en utdanningsinstitusjon i Oslo. 34-åringen har hele tiden hevdet sin uskyld. Han mener kona har funnet på historien for å få bli i Norge.

- Jeg er uskyldig dømt, og hele familien hennes er med på skuespillet. Jeg har mistet alt: jobb, ære og datteren min, sa 34-åringen i lagmannsretten i forrige uke.

Vil anke til Høyesterett

Advokat Morten Furuholmen forsvarer 34-åringen.

- Jeg er veldig skuffet over avgjørelsen. Jeg mener at når historien skal skrives, kommer man til en erkjennelse at det er en uriktig avgjørelse, og at han har fått en rettergang som ikke fullt ut er rettferdig, sier 34-åringens forsvarer, advokat Morten Furuholmen.

Advokaten varsler allerede nå en anke til Høyesterett.

- Jeg vil nok forsøke å anke saken til Høyesterett på grunn av saksbehandlingsfeil, sier Furuholmen.

Straffeutmålingsprosedyrer er berammet i begynnelsen av neste uke.

TAKBJELKER: Den unge jenta forklarer at hun ble hengt opp fire ganger i disse takbjelkene i stua.
FORNØYD: - Fornærmede er glad for å ha blitt trodd av juryen, sier bistandsadvokat Monica Lindbeck. Her er den unge jenta fotografert under saken i tingretten tidligere i år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer