FORNØYD: Statsadvokat Carl Fredrik Fari (t.h.) og bistandsadvokat Harald Stabell i Borgarting lagmannsrett  i Faiza-saken mandag. Riksadvokaten anket dommene som ble avsagt 14. april 2011. Begge de to tiltalte i Faiza-saken ble i Borgarting lagmannsrett kjent skyldige i overlagt drap i dag. 
- Familien var meget tilfreds med denne avgjørelsen, sier Stabell til Dagbladet i ettermiddag. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
FORNØYD: Statsadvokat Carl Fredrik Fari (t.h.) og bistandsadvokat Harald Stabell i Borgarting lagmannsrett i Faiza-saken mandag. Riksadvokaten anket dommene som ble avsagt 14. april 2011. Begge de to tiltalte i Faiza-saken ble i Borgarting lagmannsrett kjent skyldige i overlagt drap i dag. - Familien var meget tilfreds med denne avgjørelsen, sier Stabell til Dagbladet i ettermiddag. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

Skyldig i overlagt drap på Faiza

- Familien er meget tilfreds, sier bistandsadvokat Stabell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Begge de to tiltalte i Faiza-saken ble i Borgarting lagmannsrett kjent skyldige i overlagt drap i dag, dermed har aktoratet vunnet fram med sin anke.

Håvard Nyfløt (27) ble i tingretten dømt for kidnapping og forsettlig drap, mens Shamrez Khan (29) ble dømt for kidnapping med døden til følge.

Riksadvokaten anket imidlertid dommene, og statsadvokat Carl Fredrik Fari ba mandag juryen om å finne de to skyldige i overlagt drap, i tillegg til bortføringen.

- Jeg mener det er tilstrekkelig bevist at dette er planlagt av begge to i forkant, sa Fari til juryen, ifølge NTB.

Asker og Bærum tingrett dømte i vår de to til henholdsvis 17 og 8 års fengsel etter at Faiza Ashraf (26) ble bortført og drept 3. februar 2010.

- Lettet Faiza Ashrafs familie er meget fornøyd med dagens avgjørelse i Borgarting lagmannsrett:

- De etterlatte, foreldre og søsken er veldig lettet nå. De var spente før dagen idag, men har hele tiden ment at dette drapet var initiert av pakistaneren og utført etter avtale med nordmannen, sier familiens bistandsadvokat Harald Stabell, til Dagbladet.

Han forteller at familien stilte seg uforstående til avgjørelsen i tingretten, men at avgjørelsen idag er helt i samsvar med det de har ment hele tiden.

- Det sentrale for familien er å få ansvaret plassert der det hører hjemme, og det mener de lagretten har truffet godt på med dagens avgjørelse. Familien er meget tilfreds med denne avgjørelsen, sier Stabell

- Rystet Håvard Nyfløts advokat, Frode Sulland forteller til Dagbladet at hans klient ikke forstår lagrettens oppfatning av saken.

- Min klient er rystet over denne avgjørelsen, og vi oppfatter dette som en fullstendig uriktig avgjørelse av skyldspørsmålet, sier Nyfløts advokat Frode Sulland, til Dagbladet

Han forteller at Nyfløt er fattet, men at klienten gir uttrykk for at han ikke forstår hvordan dette kunne bli resultatet. Sulland påpeker at da dommen fra tingretten ble anket, så var det fordi de mente at dommen om forsettelig drap var urimelig. Nå er altså Nyfløt dømt for overlagt drap.

- Vi må vurdere lagrettens begrunnelse for denne dommen før vi tar stilling til et ankespørsmål. Men vi vil benytte alle de muligheter vi kan se for å gå videre med denne saken, sier Sulland

- Jeg ser det som særlig alvorlig at lagretten har unnlatt å legge vekt på de sakkyndiges klare uttalelser i saken om min klient.

Også Shamrez Kahn var tilstede da lagretten leste opp kjennelsen i ettermiddag:

- Min klient er sjokkert, det er ikke nye bevis i denne runden, og vi kommer til å anke saken inn for høyesterett, sier Kahns advokat , Petter Sørensen til Dagbladet.

Straffeutmåling i saken vil skje på et senere tidspunkt. Det er ventet at straffene vil bli skjerpet i forhold til tingrettens dom.

DREPT: Faiza Ashraf (26) ble bortført og drept i februar 2010. Nå er to menn kjent skyldige i overlagt drap. Foto: Politiet
DREPT: Faiza Ashraf (26) ble bortført og drept i februar 2010. Nå er to menn kjent skyldige i overlagt drap. Foto: Politiet Vis mer