Skyldig i overlagt drap

Juryen i Meløy-saken brukte to timer på å kjenne Jørn-Are Andersen Sæle skyldig i overlagt drap på Linn Charlott Nesblom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

29-åringen fortrakk ikke en mine da juryens formann klokka 11.36 i formiddag svarte ja på begge de avgjørende spørsmålene om skyld og overlegg. På lagdommerens spørsmål om han hadde oppfattet kjennelsen, svarte Sæle et enkelt ja - etterfulgt av et kort blikk bort til den drepte jentas foreldre, skriver Nordlands Framtid.

I morgen avgjør lagmannsretten hvor mange år Sæle må sone i fengsel.

Linn Charlott Nesblom (16) ble knivdrept på Halsa Gjestegård natt til søndag 7. november i fjor. 3. april i år ble Linns ekskjæreste, 29 år gamle Jørn-Are Andersen Sæle, dømt til 14 års fengsel i Salten herredsrett, men ingen sikring, for overlagt drap.

Begge parter anket. Aktor opprettholdt sin originale påstand om fem års sikring i tillegg til 14 års fengsel.

Sæle har hele tida sagt at han ikke husker drapet, og gjentok dette i lagmannsretten. Han sier at han bare husker at han sto med Linn i armene, og at det var masse blod.

Motivet for drapet skal ha vært et langvarig sjalusidrama. Linn Charlott Nesblom skal i fjor sommer ha gjort det klart for Sæle at hun ikke ville ha noe mer med ham å gjøre, noe han tok svært ille opp.

En måned før drapet hadde Linn politianmeldt eks-kjæresten for trusler. Politiet lot anmeldelsen ligge på grunn av ressursmangel.

DØMT: Juryen brukte to timer på å dømme Jørn-Are Andersen Sæle for overlag drap. Her er han sammen med sin mor.