Skyldig på alle punkter

Travkusken Atle Hamre må belage seg på å tilbringe de neste fem åra i fengsel. Han tapte på alle punkter i ankesaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Retten fant i dag Atle Hamre skyldig på alle punkter og dømte ham til fem års ubetinget fengsel. Hamre ble også dømt til å betale 19 millioner kroner i erstatning til skipsreder Thor Christiensen.

Etter at dommen var lest opp omfavnet Hamre kona Trude. Begge to gråt, og to ganger dømte Atle Hamre står fortsatt på at han er uskyldig.

- - Jeg har ikke gjort noe galt. Det er fælt å sitte i fengsel i 5 år for noe jeg ikke er skyldig i. Men jeg tar det som en mann, og er innstilt på å sone dommen, sier Atle Hamre til Dagbladet, før han avslutter:

- Jeg skal reise meg igjen. Hamres forsvarer Tor Erling Staff reagerer på at Hamre er dømt som hovedmann selv om lagmannsretten i forrige rettsrunde fastslår at det også kan være andre ukjente utpressere.

Thor Christensen var ikke tilstede i retten. Medhold Aktor i saken Alf Martin Evensen la ned påstand om fem års fengsel for Atle Hamre. Det er like mye som Hamre ble dømt til i første runde i retten. Denne gangen sto han i tillegg tiltalt for utpressing av 1,2 millioner kroner.

I januar 1993 mottok skipsreder Thor Christensen et brev med krav om 500 000 kroner og trusler om vold.

20. mai 1999 ble travkjendis Atle Hamre varetektsfengslet, siktet for å ha medvirket til å presse Thor Christensen for til sammen 28 millioner kroner. I juli 1999 slapp Hamre ut av fengselet, da det ikke lenger var fare for bevisforspillelse.

Ifølge tiltalen punget Christensen ut med over femten millioner kroner i kontanter og fjorten millioner i form av gjeldsbrev i utpressingsperioden på seks år.

Han fryktet for bortføring og drap både på seg selv, barna og øvrige familie. Ifølge Christensen var Atle Hamre mellommann og kom med beskjeder og trusselbrev fra utpresserne.Les hele dommen her

SKYLDIG: Aktor fikk medhold på alle punkter, og Atle Hamre ble dømt til fem års fengsel.