Skyldig

Seriemorderen Thomas Quick ble funnet skyldig i drapet på Therese Johannessen i 1988. Quick har innrømmet at han drepte den ni år gamle jenta. Dermed er det satt punktum for en av Norgeshistoriens største drapsgåter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hedemora Tingsrett fant i ettermiddag Thomas Quick skyldig i drapet på Therese Johannessen, til tross for at liket etter 9-åringen aldri er funnet. Ifølge dommen er det hevet over enhver rimelig tvil at det var Quick som 3. juli 1988 drepte den norske niåringen. Domsavsigelsen er helt i tråd med det aktor Christer van der Kwast og forsvarer Claes Borgstrøm har anbefalt. Quick var ikke selv tilstede da dommen ble kunngjort.

Flere saker

I rettsaken som startet i mai hevdet den svenske seriemorderen at han parterte og brente liket av Therese. De eneste levningene som er funnet er to små beinbiter. Domfellelsen i Therese-saken kan åpne for at svensk påtalemyndighet reiser flere tiltaler mot Quick for drap som han har erkjent, uten at politiet har greid å finne noe lik. Quick har tidligere forklart at det hadde stor symbolverdi å grave ned levningene av barna han drepte.

Straffen

Quick er tidligere kjent skyldig i flere drap og seksuelle overgrep mot små barn. Han vil ikke havne i fengsel for Therese-drapet - Quick er dømt til rettspsykiatrisk behandling på ubestemt tid. - Å leve med angeren, skyldfølelsen og sorgen over det jeg har gjort er betydelig verre enn dødsstraff, sa Quick da rettssaken startet.

PÅ ÅSTEDET:</B> Thomas Quick drepte Therese og dumpet levningene hennes ved Ringentjernet i Østfold. Foto: NTB