Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skyldig

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Etter at saken mot Christian Sandsdalen har vært oppe til doms tre ganger, hvorav to ganger i lagmannsretten, ble han i går enstemmig kjent skyldig i barmhjertighetsdrap på en MS-syk kvinne. Sandsdalen slipper med lovens mildeste straff, domsutsettelse, fordi loven gir adgang til redusert straff når drapet er begått av barmhjertighetshensyn og offeret har samtykket. Men å frikjenne ham gikk altså retten ikke med på, slik juryen besluttet i fjor før fagdommerne satte kjennelsen til side.
  • Sandsdalen anket på stedet til Høyesterett. Dermed synes det klart at den unike saken om aktiv dødshjelp vil nå helt til topps i rettssystemet. Dersom retten til selvbestemt død skal innføres, må dette altså skje enten i Høyesterett eller i Stortinget. Et privat framsatt forslag fra bl.a. professor Johs. Andenæs, om straffrihet på meget avgrensete vilkår, bør kunne bli viktig for en eventuelt ny lov.