Skyldsspørsmål uklart

København/Oslo (NTB-TT-RB): Besetningen på «Clipper Skagen» ble i kveld forhørt om bord på gasstankeren av politiet i Lyngby i Danmark. Sjøforklaring skal etter planen avholdes mandag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det danske sjøfartsverket har ennå ikke tatt stilling til hvem som var skyld i sammenstøtet.

- En slik ulykke burde ikke skje, slo overskipsinspektør Knud Skareberg Eriksen likevel fast på en pressekonferanse i København-forstaden Lyngby i ettermiddag.

Representanter for det danske sjøfartsverket og kriminalpolitiet begynte ved 16-tida søndag avhør av besetningen på «Clipper Skagen» og den danske losen som var om bord på skipet da sammenstøtet skjedde.

Politiet i Lyngby opplyser til NTB at sjøforklaringen sannsynligvis vil finne sted i København i morgen. «Clipper Skagen» ligger for anker utenfor havneområdet i København.

Ut av tåka

Ifølge politiet havnet fem menn i vannet da den 158 meter lange gasstankeren traff kutteren babord akter. De fire omkomne, som inkluderer skipperen og en matros på «Peder Wessel», var blant de fem.

- Skipet hadde akkurat satt seg i bevegelse og var på vei bort til en ny fiskeplass da den norske gasstankeren kom fram av tåka, lød forklaringen til en av passasjerene på «Peder Wessel», gjengitt av kriminalinspektør Jørn Moos på pressekonferansen.