Skyldte 102 511 kroner

Haglemannen (48) som skjøt skatteinnkreveren i Stange.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mannen (48) som skulle kastes ut av barndomsgården torsdag, skyldte kommunen 102 511 kroner, skriver VG.

Hans totale gjeld skal være på under en million kroner, skriver avisa.

Namsmannen og kommunens skatteinnkrever troppet opp hos gårdsbruket til mannen torsdag denne uka da de ble skutt på med hagle. Den kommunalt ansatte Roar Sylliåsen (39) ble truffet med hagleskudd i mage, arm og bein.

Haglemannen gikk inn i huset sitt igjen og satte fyr på blant annet både hus og låve, som brant ned til grunnen. Verdier til rundt 1,5 millioner gikk opp i røyk i brannen.

Det ble iverksatt en omfattende politiaksjon og mannen overga seg etter kort uten dramatikk. Han sitter nå i varetekt for fire uker, siktet for forsøk på drap på to personer og fro to tilfeller av vold mot offentlige tjenestemenn.

- Vi har utarbeidet en formell siktelse, men vi tar forebehold om at den kan bli utvidet, sier politiadvokat Helge Eidsvaag ved Hedmark politidistrikt til avisa.

Mannens forsvarer reagerer på drapsforsøk-siktelsen.

- Jeg er ikke forelagt noen teknisk dokumentasjon på hvordan skuddene falt, så jeg synes det er alt for tidlig å trekke den konklusjonen, sier Johnny Christian Schill.

Les også: - Jeg angrer forferdelig

BRANT NED Den siktede haglemannen skal ha satt fyr på familiegården sin etter at han skjøt mot skatteinnkreverne torsdag. FOTO: Thomas Rasmus Skaug
BRANT NED Den siktede haglemannen skal ha satt fyr på familiegården sin etter at han skjøt mot skatteinnkreverne torsdag. FOTO: Thomas Rasmus Skaug Vis mer