Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forsvareren i Narvik-drapet:

- Skyldte knivofre penger - ble tvunget til å bli med i bilen

Advokaten til drapssiktet 23-åring fra Ballangen har fått en forklaring om pengespørsmålet.

PENGEMOTIV, IFØLGE FORSVARER: Advokat Egil Malm har lagt fram hovedtrekkene i forklaringen til 23-åringen som erkjenner straffskyld for knivdrapet i Narvik i går. FOTO: LINE BRUSTAD/DAGBLADET. 
PENGEMOTIV, IFØLGE FORSVARER: Advokat Egil Malm har lagt fram hovedtrekkene i forklaringen til 23-åringen som erkjenner straffskyld for knivdrapet i Narvik i går. FOTO: LINE BRUSTAD/DAGBLADET.  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NARVIK (Dagbladet): Den 23 år gamle mannen som har innrømmet knivdrap og drapsforsøk utenfor Narvik i går kveld, har forklart til sin forsvarer og til politiet at knivbruken oppsto «i affekt» under det han selv oppfattet som en truende situasjon.

En 21 år gammel student fra Østlandet ble drept og en 20 år gammel student ble alvorlig skadd.

- Min klient har forklart at i går kom to personer på døra hans og sa at han skyldte dem penger. Det erkjente han, men han hadde ikke penger hjemme, og ble etter hvert med på å dra sammen med dem i bil til Narvik, sier mannens forsvarer, advokat Egil Malm, til Dagbladet i forbindelse med varetektsfengslingen i Ofoten tingrett i ettermiddag.

- Har oppgitt motiv

Den drapssiktede 23-åringen har forklart sin advokat hva som skal være bakgrunnen for pengesituasjonen.

Tidligere i dag sa politiet på sin pressekonferanse at de «er kjent med forklaringen» til siktede.

Avstanden mellom Ballangen og Narvik er om lag fem mil, og bilen kjørte av veien på E6 like ved Skjomenbrua, om lag 15 kilometer fra Narvik.

Satt i forsetet

- Min klient satt i forsetet, og han dro fram en kniv fra innerlomma, som han veivet med. Bilen kjørte av veien, og min klient dro en av personene, som han så var skadd, ut av bilen. Så hoppet han inn i en ledig bil som sto like ved, forteller forsvareren.

ÅSTED: Her kjørte bilen med de to knivskadde og den nå drapssiktede bilen av E6 ved Skjomenbrua tirsdag. FOTO: LARS EIVIND BONES/DAGBLADET.
ÅSTED: Her kjørte bilen med de to knivskadde og den nå drapssiktede bilen av E6 ved Skjomenbrua tirsdag. FOTO: LARS EIVIND BONES/DAGBLADET. Vis mer

Bilen tilhørte en 63 år gammel mann som registrerte at det var en situasjon i veikanten, og som stoppet for å hjelpe.

På en pressekonferanse i ettermiddag fortalte politiet at knivbruken skjedde inne i bilen før den skar av veien.

Ville rømme - ombestemte seg

- Min klient kjørte tilbake til Ballangen og skulle hente klær og proviant for å komme seg unna. Men så ombestemte han seg og dro til politistasjonen i Narvik isteden, sier advokat Erik Malm, som først var i kontakt med 23-åringen i formiddag.

Politiadvokat Torgeir Kvitvik vil ikke kommentere forsvarerens opplysninger om bakgrunnen for siktedes gjeld til ofrene i forbindelse med varetektsfengslingen.

Politiet har tidligere opplyst at 23-åringen fortalte at han hadde hørt at han var etterlyst da han meldte seg på politistasjonen like før klokka 21 i går kveld.

Kniven, som politiet mener er drapsvåpenet, ble funnet etter anvisning fra siktede.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!