Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skyldte på slankeeddik

Den høyt profilerte embetskvinnen ble tatt med 1,59 i promille. I retten skyldte hun på to typer hostesaft, slanke-eddik, sider og smertestillende tabletter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den oppsiktsvekkende forklaringen til toppbyråkraten kommer fram i en dom fra Eidsvoll ting-rett.

- Det må ha vært en kjemisk reaksjon. Jeg hadde overhodet ikke i meg alkohol den dagen, hevdet toppbyråkraten bestemt i retten, ifølge Romerikes Blad.

Kvinnen ble dømt til ubetinget fengsel i 24 dager, og hele 70000 kroner i bot. Det lyktes ikke Dagbladet å komme i kontakt med domfelte i går.

På slankekur

Tirsdag 29. oktober i fjor ble embetskvinnen stoppet av en politipatrulje i Akershus. Toppbyråkraten forklarte i retten at hun samme dag som kjøringen hadde tatt Bergens Brystbalsam hostesaft og Cosylan hostesaft fordi hun var forkjølet.

Hun hadde også drukket slanke-epleeddik fordi hun ville slanke seg.

Kvinnen hadde videre tatt en slurk av «Greven» siderbrus for å kjenne om den var i orden, fordi hun skulle bruke den i matlaging seinere.

På spørsmål fra aktor, etter at hun hevdet at promillen måtte skyldes en kjemisk reaksjon, erkjente hun også å ha tatt 5- 10 Paracet. I tillegg hadde hun tatt 2- 3 Paralgin Forte og Cosylan. De to siste har rød varseltrekant.

1,8 i promille

Kvinnen fortalte i retten at kjøringen var helt normal, men at hun snakket i mobiltelefonen og i den forbindelse kom borti fortauskanten.
Det ble tatt blodprøve av kvinnen 1 time og 20 minutter etter kjøringen. Den viste 1,59. Det vil si at kvinnen kan ha hatt en promille på vel 1,8 da hun kjørte.

Ifølge dommen fra Eidsvoll tingrett forklarte kvinnen på stedet at hun hadde drukket noe sider som hun hadde fått av noen nederlandske venner, uten at hun var kjent med hva alkoholinnholdet kunne være.

«Det må antas at det må ha vært denne eplesideren som har ført til den høye alkoholkonsentrasjonen dersom hun ikke har inntatt annen alkoholholdig drikke. Det står ikke til troende at en eple-eddik slankekur skulle gi noe som helst utslag i alkoholkonsentrasjonen i blodet, verken direkte eller indirekte,» slår retten fast i dommen.

- Dommen var i samsvar med min påstand, og boten tilsvarer en og en halv månedslønn, sier aktor, politifullmektig Per Anders Løvsletten, til Dagbladet.

- Ikke alkohol i eddik

Rettstoksikolog og professor Jørg Mørland kjenner ikke saken spesielt, og uttaler seg generelt.

- Men jeg kan aldri tenke meg at det har skjedd et justismord her. Hostesaft inneholder små mengder alkohol. Eddik inneholder ikke alkohol og omdannes heller ikke til alkohol i magen. Paralgin Forte setter heller ikke i gang en kjemisk reaksjon som skulle påvirke alkoholnivået i blodet, sier Mørland til Dagbladet. Ifølge Romerikes Blad kom embetskvinnen med en bønn til retten.

- Jeg er den første til å følge lover og regler. Jeg har et plettfritt rulleblad fra tidligere. Jeg ber dere om å tro på meg. Her står en lovlydig person, sa kvinnen, som møtte uten forsvarer i tingretten. Det er uklart om hun vil anke dommen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media