- Skyldte penger til agent

Pengegjeld til en kinesisk agent kan ligge bak det bestialske dobbeltdrapet på St.Hanshaugen i Oslo, melder Aftenposten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avisa har snakket med flere kilder, som uavhengig av hverandre forteller at de to drepte kinesiske studentene Ningyan Yu (22) og Yuhang Wu (21) kom til Norge med hjelp fra agenter i Fujian-provinsen i Kina. Det skal være vanlig at slike agenter - som også kalles «slangehoder» - tilbyr unge kinesere hjelp til å finne studieplass i utlandet, visumhjelp og flybilletter.

Agentene tar seg imidlertid klekkelig betalt for sine tjenester, og låner villig ut beløp opptil 100 000 kroner. Men renta er skyhøy, og mange unge kinesere ender opp med stor gjeld til agentene.

- Skyldte penger

Ifølge Aftenpostens kilder skal det drepte kjæresteparet ha kommet til Norge på denne måten, og de skal ha skyldt penger til en kinesisk innkrevingsagent.

De to drepte studerte ved Musikk Instrument Akademiet i Sarpsborg. I fjor kom det 24 kinesiske studenter dit, som alle har måttet betale 40 000 i skolepenger, samt stille bankgaranti.

- Svært mange av de kinesiske studentene som kommer til Norge, kommer hit ved å sette seg i gjeld til disse agentene. Når studentene kommer til Norge, må de jobbe som slaver for å betale tilbake, sier en av kildene til avisa.

- En av flere teorier

Politiinspektør Terje Kristiansen ved Oslo politidistrikt bekrefter overfor avisa at dette er èn av flere teorier som politiet jobber etter. De skal fra ulike hold blitt tipset om bruk av gebyrer og pengeinnkreving.

Ifølge Dagbladet ga den drepte kvinnen uttrykk for at hun var utrygg i tida før drapene. Politiet kartlegger nå de dreptes omgangskrets, for å finne ut om de hadde noen fiender i Norge.

Etterforskerne ønsker fortsatt å komme i kontakt med en kinesisk mann som oppsøkte den drepte jenta på skolen flere ganger.

Politiet har imidlertid ikke konsentrert seg om ett enkelt spor, og fire dager etter at paret ble funnet drept, står politiet fortsatt uten noen mistenkte i saken.

- Funnet med kontanter

Ifølge Dagbladet har den drepte jentas far, Jianqyan Yu, fortalt ei kinesisk avis at 22-åringen hadde 20 000 kroner i kontanter på seg da hun ble funnet drept på fredag.

Politiinspektør Kristiansen ønsket ikke å kommentere om politiet fant penger på hybelen der de to ble funnet.Les også:

DREPT: Ningyan Yu (22). Den kinesiske studenten og kjæresten ble funnet drept på hybelen på St.Hanshaugen i Oslo forrige fredag.
HER BLE DE FUNNET: I en hybel i fjerde etasje av denne studentblokka på St.Hanshaugen i Oslo ble de to studentene funnet drept.
HYBELEN: Bak denne døra til venstre bodde de to studentene. Hybelen er på 12 kvadratmeter, og var sparsomt møblert.