Skyllebøtte på Vestlandet i natt, døgnrekord for oktober i Jordalen

Men nå letter regnværet.

KANO-VÆR: To kilometer fra Voss sentrum så det slik ut i går klokka 15. Foto: Kjell Ove Norheim
KANO-VÆR: To kilometer fra Voss sentrum så det slik ut i går klokka 15. Foto: Kjell Ove NorheimVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det siste døgnets nedbørsmengder kan skremme vannet selv av vestlendinger. Stedet hvor det har regnet aller mest er Jordalen ved Voss.

- Der har det kommet 99,1 millimeter på 24 timer, fra klokka sju på tirsdag til klokka sju i morges, forteller statsmeteorolog Marit Funnemark ved Meteorologisk institutt i Bergen.

En kollega av Funnemark i Oslo kan opplyse at dette er oktoberrekord for Jordalen, men blant annet i februar 1999 regnet det enda mer på et døgn.

- Nesten tørrskodd! Også andre steder i Hordaland har det regnet mellom 80 og 100 millimeter det siste døgnet. I Rogaland og Sogn og Fjordane har det også regnet hardt det siste døgnet, men stort sett mindre enn 80 millimeter.

- Det har vært mye regn i natt, men sør for Stad har det de fleste steder gått over til regnbyger, sier Marit Funnemark.

I Møre og Romsdal fylke, hvor geologene fortsatt venter at et parti i fjellet Mannen ved Åndalsnes skal rase ut etter kraftig regn, har nedbørsmengdene ligget omkring 40-45 millimeter det siste døgnet.

Men nå letter regnværet - selv i regnbyen Bergen.

TATT AV FLOMMEN: Det er flom i Odda, og Opoelva har blant annet tatt denne brua. Foto: Steinar Andersson
TATT AV FLOMMEN: Det er flom i Odda, og Opoelva har blant annet tatt denne brua. Foto: Steinar Andersson Vis mer

- Da jeg gikk på jobb i morges klokka seks, gikk jeg nesten tørrskodd, forteller Marit Funnemark.

Nå blir det bedre Hun forteller at det ikke har blåst så mye på Vestlandet det siste døgnet som i helga, og at det fortsetter på samme måten.

- Sør for Stad blir det bedre med både vind og nedbør utover dagen i dag. Det kan bli noen regnbyger utover ettermiddagen, men stort sett oppholdsvær sør for Stad, sier Funnemark.

Nord for Stad blir det fortsatt nedbør, men ikke så store mengder.

- Det blir regnbyger, sier Marit Funnemark.